YTÜ, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), 2014-2015 Akademik Yılı’nda dereceye girerek mezun olan ve 2015 yılında en yüksek puanla üniversiteye yerleşen öğrencileri ödüllendirdi.

YTÜ, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi
Yıldız Teknik Üniversitesi, 2014-2015 Akademik Yılı’nda dereceye girerek mezun olan ve 2015 yılında en yüksek puanla üniversiteye yerleşen öğrencileri ödüllendirdi. YTÜ Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk Yiğit, Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, Prof. Dr. Mesut Güner, ödül alacak öğrenciler, aileleri ve akademisyenler katıldı.

“EĞİTİMDE BAŞARI GÖSTERENLER ÖDÜLLENDİRİLMELİ”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, eğitim alanında başarı göstermiş kişilerin ödüllendirilmesinin asla ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Çünkü eğitilmiş insanların başarıları ve umutları, bilgisizlerin zenginliğinden daha değerlidir” dedi.

Öğrencilere seslenen Rektör Yüksek, başarılarının öğrencilere açılacak kapıların anahtarları olacağını aktararak, “En uzun yolculukların bile küçük bir adımla başladığını hatırlayarak başarılarınızın sizin için bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu unutmayın. Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister. Bunun için çalışmaya devam edin ve başarının iyi ahlak ve dürüstlükle taçlanmadıkça hiçbir anlam ifade etmediğini unutmayın. Göreceksiniz uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız” şeklinde konuştu.

Anne ve babalara da seslenen Rektör Yüksek, bir hadis-i şeriften örnek vererek konuşmasına devam etti. Yüksek, “Peygamber efendimiz ‘Evlat kokusu cennet kokusudur’ diye buyurmuştur. Bu gün cennet kokularınızın mutluluğunu paylaşmak için buradasınız. Sağlıklı toplum ve mutlu yarınlar oluşturmak için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımız çocuklarımızdır” ifadelerini kullandı.

Rektör Yüksek’in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende 2015 yılında bölümlerinden dereceyle mezun olan 186 öğrenci sertifika ve plaketlerini alırken, 2015 yılında en yüksek puanla Yıldız Teknik Üniversitesi’ni tercih eden 30 öğrenciye gram altın hediye edildi. Ayrıca, dereceye giren öğrenciler fakülte ve bölümleri tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Kaynak: İHA