Osbük' Ten Bakanlara Hayırlı Olsun Ziyareti
Cahit Nakıboğlu başkanlığındaki Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Nakıboğlu “Bedelsiz arsa tahsisleriyle ilgili mahsup konusunda yaşanan sıkıntılar hakkında rapor sunarak, bu konuda sizlerden destek istiyoruz" diye konuştu.
Bakan Elitaş, konunun halihazırda mecliste olduğunu ve ilgileneceğini belirterek meselenin çözüme kavuşturulacağını belirtti.
OSBÜK’ün görüş ve önerilerinin önemli olduğu vurgusunu yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Rusya mevzusunada değinerek, “Bu konuda Başbakanımız ve bakanlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Sanayicimizin zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. Ziyaret sonrasında OSBÜK Başkanı Nakıboğlu Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a plaket verdi.
’BAKAN IŞIK SANAYİCİLER İÇİN BÜYÜK ŞANS’
Heyet buradan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret etmek için Sanayi Bakanlığı’na geçti. OSBÜK’ün çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Nakıboğlu Bakan Işık, ile bir süre sohbet etti. ’Bakan Işık’ın tekrar Sanayi Bakanlığı’nın başında olmasının bölge sanayicileri için şans olduğunu belirten OSBÜK Başkanı Nakıboğlu, Bakan Işık’ın sanayicilerin sorunlarına vakıf olduğunu ve OSBÜK’e her zamanki gibi destek olacağını belirtti.
Ayrıca Nakıboğlu, Bakan Işık’ı OSBÜK’ün Konya ve İstanbul da düzenleyeceği toplantılara davet etti. Organize Sanayi bölgelerini yakından tanıdıklarını ifade eden Bakan Işık, “2023’e doğru giden yolda sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın görüş, öneri ve eleştirilerini dinleyerek ilerleyeceğiz. OSB’lerin Türkiye ekonomisine katkısını ve ihracatta olan payını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle OSB’lerin Üst Kuruluşu olan OSBÜK çok önemli görevler yerine getirdiğini biliyoruz. Artık OSBÜK’ü daha da ön plana çıkartarak yüceltmeli ve büyütmeliyiz. Çalışmalarımızı bu yönde de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk de, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ziyaretinde hazır bulundu. Ziyaret sonrasında OSBÜK Başkanı Nakıboğlu Bakan Işık’a plaket taktim etti.
