Genişletilmiş Adli Kolluk Toplantısı

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Genişletilmiş Adli Kolluk Toplantısı” gerçekleştirildi.

Genişletilmiş Adli Kolluk Toplantısı
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, yargı çerçevesi içerisinde adli kolluk birimleri ile Cumhuriyet Başsavcılığı birimleri arasındaki talep ve görüşlerin karşılıklı olarak aktarılması, adli işlemler ile ilgili talimatların, adli kolluk birimlerine iletilmesi ve bu şekilde soruşturma işlemlerinin daha etkin ve daha verimli yürütülmesinin temin edilmesi amacıyla düzenledikleri “Genişletilmiş Adli Kolluk Toplantısı” düzenledi.

“BUNDAN ÖNCE KATILDIĞIMIZ TOPLANTILARIN HEPSİ GÖSTERMELİKTİ”

Daha önceden yapılan toplantıların göstermelik olduğunu belirten Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, “Bu toplantı ile amacımız, Cumhuriyet Başsavcılığı ve bağlı birimleri ile kolluk kuvvetleri ile koordineyi sağlamak, karşılaştığımız güçlüklerin, sorunların çözülmesi ve sağlıklı soruşturma yapılabilmenin çarelerini aramak. Bu konuda komutanlarımız ve Emniyet Müdürlüğümüz ile yapılan görüşmelerde bu toplantıları yapmamızı istiyorlardı. Bundan önce katıldığımız çok seminerler oldu. Toplantılar oldu. Bunların hepsi göstermelikti. Sadece konuşmacılar metinlerini okurlar, dinleyiciler de ne anlarlarsa o şekilde giderdi. Ama daha önceki uygulamalarda da sizlerinde gördüğü gibi biz kesinlikle soruna çözüm odaklı toplantılar yapıyoruz. Arkadaşlar kısa kısa sunumlarını yapacak ve soru-cevap kısmına geçeceğiz. Soru-cevap kısmının en faydalı yöntem olduğunun farkındayız. Biz ve arkadaşlarımız her türlü soruyu cevaplamaya hazırız. Bizlerin de eleştirileri var. Onları da söyleyeceğiz. Mümkün olduğu kadar sorunların çözülmesinin çaresini bulalım. Dilerim bugünkü toplantımız çok verimli olur” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı, Cumhuriyet Savcıları Yakup Aydın, Salih Sözen, Vedat Soğukpınar, Mehmet Ali Karaaslan, Sacit Akdağ, Yüksel Çakır, Eşref Köse, Yıldırım Tercan ve Tevrat Ateş’in sunumlarıyla ve soru-cevaplarla devam etti.

Samsun Adliyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya konuşmacıların yanı sıra Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Fahri Gülay, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Murat Özer, Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nurullah Erem, Orman İşletme Müdürü Halil Oflu, kolluk kuvvetleri temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: İHA