Engelliler Deneyimlerini Anlattı

Afyonkarahisar'da engelliler, İbrahim Evren Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Asla pes etme" projesi kapsamında deneyimlerini anlattı

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da engelliler, İbrahim Evren Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Asla pes etme" projesi kapsamında deneyimlerini anlattı.

İbrahim Evren Kız Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, günlük hayatta yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

Okul Müdürü Meral Yıldırım, öğrencilerin okul başarılarını arttırmak, kendilerine olan özgüvenlerini yükseltmek için "Asla pes etme" adlı projeyi hazırladıklarını söyledi.

Engellilerin günlük yaşantılarında zorluklar yaşadığını ve her bireyin bir engelli adayı olduğunu aktaran Yıldırım, engellilerin yaşama azmi ve sorunlarla baş etme çabasının öğrencilere örnek olması için düzenlenen etkinliğin başarıyı arttırmakta etkili olacağını düşündüklerini kaydetti.

Proje koordinatörü fizik öğretmeni Nesrin Uğurluoğlu ise projenin ilk etapta 10. sınıf öğrencileri ile başlatıldığını, ilerleyen aylarda tüm okuldaki 950 civarındaki öğrenci için uygulanacağını aktardı.

Toplantıda, Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Nilgün Akgün, Kadın Kolları Başkanı Esra Işık ve Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkan Yardımcısı Hakan Erdoğan, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerle sohbet eden katılımcılar, soruları cevapladı.
Kaynak: AA