Dünya Turizm Formu Antalya'da Başladı

Antalya’nın Belek Bölgesi’nde başlayan Dünya Turizm Formu’nda (World Tourism Forum) Türkiye ile Rusya ardasında yaşanan uçak krizin turizme etkisi konuşuldu.

Dünya Turizm Formu Antalya'da Başladı
Bu yıl 2.’si düzenlenen Dünya Turizm Forum’u Belek Bölgesi’nde başladı.

Foruma Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dünya Turizm Formu Başkanı Bulut Bağcı, Borough Belediye Başkanı Eric Adams ve turizmciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dünya Turizm Formu Başkanı Bulut Bağcı, geçen yıl katıldıkları Davos Formu’nda neden bunun turizm versiyonu olmadığını düşünerek böyle bir projeye imza attıklarını belirtti.

"200 DEN FAZLA MAVİ BAYRAKLI PLAJIMIZ VAR"

Dünya Turizm Forumu’nda yerli ve yabancı turizmcilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın bir barış şehri olduğunu söyledi.

Türel, “Turizm bir barış sektörü, Antalya da bir barış şehridir. Turizm hem dünya barışına ihtiyaç duyan hem de barışa katkı yapan bir sektördür. Bizler hangi ülkede olursa olsun, demokrasiye, barışa, insanlığa sahip çıkmalıyız” dedi.

"ANTALYA’YA GELEN TURİST SAYISI 13 MİLYONA ÇIKMIŞTIR"

Rusya ile yaşanan politik sorunlar nedeniyle turizm sektörünün 2016 yılında biraz etkileneceğini ifade eden Türel, “Ancak, şunu ifade edeyim ki, Antalya’ya bir yılda gelen yabancı ziyaretçi sayısı 12-13 yılda 4 milyondan 13 milyona çıkmıştır. Bu yükselişin üçte biri Rus ziyaretçi sayısındaki artıştan kaynaklanmıştır. Rusya ile kültür bağlarımız güçlüdür ve bu sorunlar aşılacaktır. On binlerce Rus kardeşimiz Antalya’ya yerleşmiş, evlenmiş, iş kurmuştur. Kişilerin serbest seyahat haklarına dönük kısıtlamalar öncelikle temel hakların kısıtlanması anlamına gelmektedir” diye konuştu.

"ANTALYA’DA 10 BİNLERCE RUS YAŞIYOR"

Rusya ile ilişkilerin güçlü olduğunun altını çizen Menderes Türel, yaşanılan sürecin iki tarafında kaybedeceği süreç olmaktan çıkacağını belirtti.

Antalya’da 10 binlerce Rus vatandaşının yaşadığını hatırlatan Türel, “Antalya’da yerleşik yaşayan 10 binlerce Rus kardeşimiz Antalya’ya yerleşmiş hayat kurmuştur. Turizm bir barış sektörüdür, Turizm hem dünya barışına ihtiyaç duyan hem de barışa katkı yapan bir sektördür. Bizler hangi ülkede olursa olsun, demokrasiye, barışa, insanlığa sahip çıkmalıyız. Antalya da bir barış şehridir. Burada Avrupalı, Asyalı, İranlı, İsrailli, Arap misafirlerimiz birlikte tatil yaparlar. Bizim misafirperverliğimiz kültürümüzden, geleneğimizden gelir ve bu hep böyle devam edecektir.”

EXPO 2016 ANTALYA

Forumda EXPO 2016 hakkında da bilgiler veren Türel, EXPO 2016 alanında 40’dan fazla ülkenin bahçesi olduğunu kaydetti.

Türel, “Alanda yarıca tarım müzesi ve kongre merkezini de yapılıyor. Çevreci bir şehir vizyonunun parçasıdır. Bu konuda fevkalade ilerliyoruz. Seyahatimi küçük bir elektrikli otomobil bile yapıyorum. Örnek olmalıyız. Aynı zamanda uygulamada çevreci olmak için uygulama alanı oymalıyız. 200 den fazla mavi bayraklı plajımız var. Antalya turizmini desteleyen önemli projelere belediye olarak başladık” diye konuştu.

Kaynak: İHA