Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Anadolu Selçuklu Ocakları, içinde gıda ve giyim malzemeleri bulunan 2 kamyonu bölgeye gönderdi

MALATYA - Anadolu Selçuklu Ocakları tarafından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere hazırlanan ve içinde gıda ve giyim malzemelerinin bulunduğu 2 yardım kamyonu yola çıktı.

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, eski belediye meydanında yaptığı açıklamada, zor durumda olan Suriye'deki Türkmenlere yardımda bulunmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Bayırbucak Türkmenlerine destek olmak amacıyla yaptıkları çalışmalar doğrultusunda 2 kamyon dolusu yardım topladıklarını belirten Geçen, destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile diğer yardımseverlere teşekkür etti.

Adana'da MİT'e ait tırların durdurulmasının da ihanet olduğunu ifade eden Ayetullah Geçen, "Bu ihanetin perde arkasındaki güçler, paralel terör örgütünün ta kendisidir. Belki de Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizin mağdur edilmesine, katledilmesine, zulme uğramasına vesile olan paralel terör örgütüdür. Bunların yöneticileri ve Pensilvanya'daki zatı muhterem maalesef Müslümanlar hariç, sadece ve sadece Hristiyanlarla, Yahudilerle, Allah düşmanlarıyla müttefik oluyorlar" diye konuştu.

Geçen, Türkmenlere yapılan bombardıman ve katliamın durdurulması gerektiğini de dile getirdi.

Konuşmanın ardından kurban kesilerek, yardım kamyonları bölgeye uğurlandı.
Kaynak: AA