Sakarya'da 'E-Belediyecilik' Uygulaması

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet sunan Gelirler Şube Müdürlüğü "e-belediyecilik"i vatandaşların kullanımına sundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, büyükşehir e-belediye uygulaması ile vatandaşların, işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirdiği, ilan ve reklam vergisi beyanının da internet üzerinden online olarak yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, vatandaşların "ebelediye.sakarya.bel.tr" internet sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Karamehmetoğlu, şunları kaydetti:

"Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen çalışmayla tabelası olan esnafımız sistemde tabela boyutlarını girerek beyanda bulunabilirler. Sistemde üye girişi yaptıktan sonra, açılan sayfada 'Vergi Bildirimi' alanında 'e-ilan' ikonuna tıkladığınızda bildirimde bulunacağınız iş yerine ait bilgileri doldurarak beyanda bulunabilecekler. Böylelikle e-belediyecilikle işlemler kolay ve hızlı bir şekilde halledilmiş olacak."

Kaynak: AA