Eyüp Ödüle Doymuyor

Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması’nda Zal Mahmut Paşa Camii Restorasyon Çalışması Projesi ile Süreklilik Ödülü’ne layık görülerek 2’nci olan Eyüp Belediyesi, bu kez de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen "18’inci Devlet Türk Sanatları Yarışması"nda büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada Eyüp Belediyesi kursiyerleri 3 birincilik, 2 de sergileme ödülüne layık görüldü. Ödül töreni sonrasında yarışmada sergilenmeye layık görülen eserlerin yer alacağı sergi de Samsun’da törenle açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk süsleme sanatlarına çağdaş ve güncel boyut kazandırarak bugünle buluşturmak ve sanatçıları özendirmek amacıyla "Hüsn-i Hat", "Tezhip", "Minyatür", "Çini Deseni", "Ebru", "Kalemişi" ve "Katı" yarışmaları yapıldı. Yarışmaya katılan 311 sanatçının 311 eseri seçici kurul tarafından değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucunda belirlenen 85 sanatçının eseri Samsun Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen ödül töreninin ardından açılan sergide sanatseverlerle buluştu.

EYÜP BELEDİYESİ KURSİYERLERİNE 5 ÖDÜL

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel sanatlar kurslarından 5 öğrenci de yarışmada ödüle layık görüldü.

Eyüp Belediyesi kursiyerleri, Emine Karaman, Makbule Kaya, Rukiye Taşkın ve Şeymanur Yazıcı ebru ve hat branşlarında 3 birincilik ve 2 sergileme ile büyük bir başarıya imza attı.

Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören Samsun Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği topluluğunun konseri ile başladı.

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın galasının önceki yıllarda Ankara’da yapıldığını, ancak bundan sonra farklı illerde yapmayı planladıklarını söyledi.



Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Tokaç, "18’inci Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması ve Sergisi’nde toplam 311 eser arasından 85 tanesi sergilenmeye ve ödüle layık görüldü.

Hüsn-i hat, tezhip, minyatür, çini deseni, ebru, kalemişi ve katı dallarında ödül kazandığını ifade etmek istiyorum. Toplam 128 bin Türk Lirası ödülle ödüllendirilmişlerdir. Bir kadim mirasa sahip olduğumuzu bahsederiz de, onun bugüne taşınması ve bizden sonrakilere nakledilmesi hususunda üstümüze düşeni yapmazsak bizden sonrakiler bize dua yerine başka şeyler söylerler" diye konuştu.

Vali İbrahim Şahin ise, "İmkan verilince insanlarımızın ne kadar güzel şeyleri ortaya koyduğunu görüyoruz. Bu vesileyle yarışmaya katılanları kutluyorum. Çünkü böyle bir yarışmaya girmek bile belli bir meziyet gerektirir" dedi.

Konuşmaların ardından, aralarında Eyüp Belediyesi kursiyerlerinin de bulunduğu ve 6 branşta düzenlenen yarışmada dereceye girenlere başarı ödülleri verildi.

Tören sonrası protokol üyeleri aynı binada eserlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA