Engellerini Çini İşleyerek Unutuyorlar
Yozgat’ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi ile İşkur İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Engelliler Çini Kursuna engelliler yoğun bir ilgi gösterdi.

6 Yıldır Sorgun Halk Eğitim Merkezinde Çinicilik kursu düzenlediklerini ifade eden Ekim, ”Bu sene İşkur kapsamında engelli öğrencilerle beraber çini kursumuz devam ediyor. 10 engelli kursiyerimiz bulunuyor. Günlük 6 saat, haftada ise 5 gün boyunca kurslara katılıyorlar. Biz bu yıl değişik bir yaptırıma geçtik. Çini bizim kültürümüzü yansıtan İslam sanatımızı yansıtıyor. Biz bu sene çini ile bakırı birleştirmeyi düşündük. Farklı bir tasarım ortaya çıkarmak istedik. Şu anda çalışmalarımız bu tasarım üzerine devam ediyor” diye konuştu.
Engelli kursiyerler ise kurslara katıldıkları için çok mutlu olduklarını, bu kurslar sayesinde meslek öğrendiklerini hem de aile bütçesine katkıda bulunmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirttiler.
