Yıldırım'da Ücretsiz Kanser Taramaları

BURSA  - Yıldırım Belediyesinin, vatandaşlara yönelik ücretsiz kanser taramalarına devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldırım Belediyesi ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliği çerçevesinde ücretsiz kanser taramaları sürüyor. Merkezde ekim ayında 382, 2015 yılında ise şu ana kadar bin 345 kadına kanser taraması yapıldı.

Son yıllarda çevresel faktörler ve sağlıksız beslenme ile kanser vakalarında ciddi artış yaşandığına dikkati çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şunları kaydetti:

"Çağımızın hastalığı olarak görülen kanserle mücadelenin yolu erken teşhis ve tedavi ile mümkün. Biz de başta Yıldırımlı kadınlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizde kansere karşı farkındalık uyandırmayı vazifelerimizin başında görüyoruz. Özellikle risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arası vatandaşlarımızı KETEM'de ücretsiz kanser taraması yaptırmaya bekliyoruz. Kanserle mücadelede en önemli unsur belirli aralıklarla yapılan periyodik kontroller olmalıdır. Yapılacak her erken teşhisin hayat kurtaracağı bilinciyle yerel yöneticiler ve kamu kurumları olarak kanserde erken tanı ve sonrasında tedavi sürecinin başlanarak bir kadını, bir anneyi bu amansız hastalıktan kurtarmayı amaçlıyoruz."

Merkezde, 30-65 yaş grubu kadınlar rahim ağzı kanseri, 46-69 yaş grubu kadınlar meme kanseri, 50-70 yaşlarındaki kadın ve erkekler de kolerektal kanser taramaları ücretsiz olarak yaptırabiliyor.

Kaynak: AA