'Uluslararası Öğrenci Treni' Projesi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında, Türkiye burslusu 40 öğrenci, trenle 4 günde 5 şehri ziyaret etti

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca bu yıl hayata geçirilen "Uluslararası Öğrenci Treni" projesiyle, Türkiye burslusu 40 öğrenci, İstanbul, Eskişehir, Ankara, Kayseri ve Konya'yı gezdi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Bursları'ndan yararlanan, 40 farklı ülkeden öğrencilerin katıldığı 4 günlük tren gezisi, İstanbul'dan başlayıp Eskişehir ve Ankara'da devam etti.

Gezinin Ankara durağında öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül'ü ziyaret etti.

Bülbül, öğrencilerin, ilk kez uygulanan proje hakkındaki görüşlerinin kendileri için değerli olduğunu belirtti.

Böyle bir ortamda kurulacak ilişkilerin önemini vurgulayan Bülbül, "Türkiye ile ilişkilerinizi, kalıcı ve sürdürülebilir hale getirmenizi istiyoruz. Akademik alandaki başarılarınız önemli ancak bu tek başına yeterli değil. Sosyal çevrenizi de geliştirmeniz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

- Öğrenciler memnun

Öğrenciler de projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bazı öğrenciler, ilk kez yataklı trende yolculuk yaptıklarını bildirdi.

Proje sayesinde Türkiye'yi yakından tanıma fırsatı bulduklarını, bunun kişisel gelişimleri için çok önemli olduğunu belirten öğrenciler, gittikleri şehirlerin tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı bulduklarını, gönüllerinde bir Türkiye sevgisi oluştuğunu kaydetti.

Yolculuk, Kayseri ve Konya gezileriyle tamamlandı.
Kaynak: AA