Tunceli'de Kışa Hazır

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kış mevsimine yönelik olarak karla mücadele hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bu yıl merkez ve 7 ilçede sorumluluk alanındaki 365 köy ve bin 88 mezrayı kapsayan 3 bin 336 kilometre yol ağında karla mücadele çalışması yürüteceklerini söyledi.

Karla mücadele çalışması yürütecek tüm araçların bakım onarımdan geçirildiğini ve hazır bekletildiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Açıklanan veriler doğrultusunda bu yıl ilimiz soğuk ve yağışlı havanın etkisine erken gireceği öngörüldüğü için biz de tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda tamamladık. Kış mevsiminde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için 130 personelden oluşan 8 ekibimiz 50 adet çeşitli iş makinesiyle karla mücadele çalışması yürütecek. Ekiplerimiz kar yağışıyla beraber 7 gün 24 saat esasına göre öncelikli olarak grup köy yolları, güvenlik yolları, taşımalı eğitim yapılan yollar, hastası olan köy yollarının açılmasını sağlayacak ardından diğer köy yollarında kar mücadele çalışması yürütecekler."

Kaynak: AA