TÜMSİAD'dan Şartlı Evet

Ak Parti’nin seçim vaadi olan asgari ücretin bin 300 TL olmasına Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep şubesinden şartlı destek geldi. TÜMSİAD Şubesi Başkanı Cuma Çekici, hükümetin iş dünyası için vergi, sigorta primleri ve kredi alacakları konusunda bazı düzenlemelerde bulunması gerektiğini söyledi.

TÜMSİAD'dan Şartlı Evet
Çekici, asgari ücretin bin 300 TL olmasının işverene önemli bir yük getireceğini vurgulayarak, asgari ücret artışıyla işverenin maliyetinin artması sonucu kayıt dışı istihdama yöneleceğini söyledi.

Çekici, bunun önüne geçmek için işveren lehine bazı düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Çekici, bin 300 TL’ye çıkan asgari ücretin reel sektöre önemli bir yük getireceğini belirterek şöyle konuştu: "İş gücü maliyetleri büyük oranda artacaktır. İşverenin bu yükü kaldırması neredeyse imkansızdır. Bu yüzden asgari ücret üzerindeki vergilendirmenin yeniden düzenlenmesi şart. Asgari ücretin sigorta primlerinden de muaf tutulması gerekmektedir.”

İş dünyasının kredilerde yaşadığı sıkıntılara değinen Çekici, çok sayıda işletmenin kredi sarmalında sıkıştığını bunun içinde bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Çekici, kredi geri ödemelerinde zorlanan iş dünyası için hükümetin devreye girmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA