Malkara'da, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' Başladı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Malkara Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) iş birliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı.

Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenecek eğitimin 9 gün süreceğini ve kursiyerlere iş kurma süreci, pazar araştırması, pazar planlaması, üretim ve insan üretimi, proje yazımı ve finansal planlama konularında eğitim verileceğini söyledi.

Eğitimi başarıyla bitirenlere girişimcilik sertifikası verileceğini aktaran Bilgin, şunları söyledi:

"Başarılı olan kursiyerlere girişimcilik sertifikası verilecek ve destek için KOSGEB’e başvurabilecekler. Projeleri kabul edilen kendi işini kurmak isteyen girişimciler 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi alabilecekler. İş kuracak girişimcilere şimdiden iş hayatlarında başarılar diliyorum. Bizde hemşerilerimizin iş kurmalarında bir nebze olsun yardımcı olabilmek için uygulamalı girişimcilik kursunu odamızın toplantı salonunda gerçekleştiriyoruz. Umarım kurs bitiminde katılımcılarımız KOSGEB’e projelerini vererek istedikleri işte muvaffak olurlar."

Kaynak: AA