Haliç'te Sahne Binbir Gece Kapılarını Açıyor

İstanbul’ un ilk ve tek yüzer canlı performans sanatları sahnesi, sanat ve müzikseverler için kapılarını tarihi yarımada Haliç’te açmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin kültür ve sanat şehri İstanbul’da tarihi yarımada Haliç’i sanat ve eğlence ile buluşturarak taçlandırmayı hedefleyen İstanbul’un ilk ve tek yüzer canlı performans sanatları sahnesi “Sahne Binbir Gece”, İstanbullu sanat ve müzikseverlere kapılarını tarihi yarımadanın eşsiz manzarasında açıyor. Kapılarını her gece 21.00’da Sütlüce iskelesinde açıp, 22.00’da Haliç’in ihtişamına doğru hareket edecek olan 800 kişi kapasiteli gemi içerisine konuşlandırılan canlı performans sahnesinde, haftanın 7 gecesi farklı konseptlerdeki içeriklerini müzikseverlere sunacak olan ’Binbir Gece Sahnesi’, özellikle İstanbul’da Roman kültürünü yaşatmak ve Roman ateşini Haliç denizi üzerinde yeniden ateşleyecek olan 9/8 Romanlar Geçidi gecesi için ayrı bir mesai harcıyor.

Binbir Gece Sahnesi İşletmecisi Gökhan Çamoğlu İHA’ya yaptığı açıklamada, "Biz sanat ile tarihi Haliç denizi üzerinde müzikseverler ile birleştirip, farklı eğlence kültürünü yaşatmak istedik. Gecelerimizin bazı gelirlerini sosyal sorumluluk kapsamında projelere ayırma gibi bir hedefimiz var. Bunda da birinci projemizin adı; ‘Denizde yok engelim’. Tamamen engelli müzikseverlere ve bütün engelli İstanbullulara hitap edecek bir organizasyon olacak. Gecenin gelirlerinin bir kısmı ya da tamamıyla engellilerimize tekerlekli sandalye bağışı yapmayı planlıyoruz" dedi.

Amaçlarının İstanbul’da eğlence sektörünü tamamen farklılaştırmak olduğunu ifade eden Çamoğlu, "Eğence sektörünü 4 duvarın arasından kaldırmak ve denizin maviliği ile bir araya getirmek istiyoruz. Bu heyecanla çıktığımız yolda, aynı heyecan ve gururu bizimle birlikte yaşamak için projemize ilgi gösteren, sponsorluk teklifinde bulunan tüm markalara çok teşekkür ediyoruz. Gelen teklifleri en iyi şekilde değerlendirerek yakın zamanda nihai bir karara varacağız. Açılışımız için koyduğumuz Aralık ayı hedefini gerçekleştirmek adına çalışmalarımıza 12 kişilik ekibimiz ile görev kategorilerine ayrılmış halde gece gündüz demeden devam ediyoruz. İstanbullu tüm müzikseverleri Aralık ayında kapılarını Haliç’te açacak olan yüzer sahnemize, sanat ve müzik için kalkış noktamız olan Sütlüce’ ye bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA