CHP İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

1 Kasım genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçilen Barış Yarkadaş, Gamze İlgezdi ve Zeynel Emre mazbatalarını aldı. Yarkadaş, CHP’nin genel başkanlık sorunu olmadığını belirterek "Biz enerjimizi AK Parti iktidarına karşı harcamaya ve demokratik bir direniş hattı oluşturmaya harcıyoruz" dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde gerçekleştirilen törende İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül vekillerin mazbatalarını ’hayırlı olsun’ temennisinde bulunarak verdi. Mazbatalarını alan vekillerden Barış Yarkadaş adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Yarkadaş, CHP’de Genel Başkanlık sorunu olmadığını ifade etti.

"PARLAMENTER SİSTEM AĞIR AKSAK YOLUNA DEVAM EDECEKTİR"

26. Dönem İstanbul Milletvekili olarak mazbatalarını aldıklarını belirten Yarkadaş, şöyle konuştu: "Bugün Türkiye bir seçim yapabiliyor, parlamenter demokratik sistemini aksaklıklarına rağmen işletebiliyor ve Ortadoğu’daki yangın çemberinin dışında durabiliyorsa bu Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği siyasi dehalığı sayesindedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün parlamentosuna sahip çıkacağımızı ve Türkiye’nin parlamenter demokrasi ile yoluna devam edeceğini bir kez daha söylüyoruz. Biz, parlamenter sistemin, başkanlık tartışmalarının gölgesinde bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı parlamenter sistem ağır aksakta olsa demokratik bir işleyişle yoluna devam edecektir."

"ENERJİMİZİ AK PARTİ İKTİDARINA KARŞI HARCAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan kurultay tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Yarkadaş, “CHP’nin genel başkanlık sorunu yoktur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinin bir genel başkanı olduğunu ve kurultay delegelerinin oylarıyla seçildiğini anlatan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kemal Kılıçdaroğlu hem toplumun hem kurultayın kendisine gösterdiği güveni hakkı ile yerine getirmektedir. AK Parti iktidarına karşı demokratik bir direnişin lideridir ve bu liderliğini sürdürmeye devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisinin enerjisini kurultay tartışmasıyla kaybettirmek doğru değil. Biz enerjimizi AK Parti iktidarına karşı harcamaya ve demokratik bir direniş hattı oluşturmaya harcıyoruz. Ben Ocak ayında yapılacak genel kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim."

Yarkadaş, daha sonra adliyeden ayrıldı.
Kaynak: İHA