Batı Şeria'daki Gerginlik

Bir Filistinlinin aracıyla çarptığı İsrail askerinin, tedavi gördüğü hastanede öldüğü bildirildi

Batı Şeria'da bir Filistinlinin aracıyla çarptığı İsrail askerinin öldüğü bildirildi.

İsrail'in Kanal 2 Televizyonu'nda yer alan haberde, Batı Şeria'nın Halhul beldesinde geçen çarşamba günü bir Filistinlinin aracıyla çarptığı İsrail askerinin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Askerin cenaze töreninin yarın düzenleneceği ifade edildi.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Halhul'da bir Filistinlinin aracıyla çarpması sonucu 2 askerin yaralandığı, birinin durumunun ağır olduğu belirtilmiş, aracı kullanan Filistinlinin ise öldürüldüğü kaydedilmişti.

Öte yandan İsrail Kızıl Davud Yıldızı Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekim ayından bu yana Filistinliler ile yaşanan arbedeler sırasında 12 İsraillinin öldüğü, 159'unun yaralandığı, yaralılardan 21'inin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

- Filistin tarafında 78 ölü, 2 bin 450 yaralı

Filistin Sağlık Bakanlığı da ekim ayı başından bu yana İsrail askerlerinin düzenlediği saldırılarda 17'si çocuk 78 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin saldırıları sonucu Batı Şeria'da ve Kudüs'te 59, Gazze'de 18, İsrail içindeki Hura bölgesinde 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Ölenlerden 17'sinin çocuk olduğu belirtilirken, en küçüğünün 2 yaşında bebek olduğu kaydedildi.

Ayrıca 2 bin 450 kişinin İsrail askerlerinin kullandığı plastik ve gerçek mermi ile yaralandığı, binlerce kişinin de göz yaşartıcı gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattığı kaydedildi.

Yahudi yerleşimciler, ağustosta Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.
Kaynak: AA