Aydın Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

1 Kasım’da yapılan 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin ardından Aydın’dan milletvekili seçilen AK Parti, CHP ve MHP’li yedi milletvekili mazbatalarını aldı.

Aydın Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı
1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti, CHP ve MHP’den Aydın’ın 25. Dönem 7 milletvekili oluşturan eski ve yeni milletvekilleri Aydın İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbatalarını aldı. AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş, MHP’li Deniz Depboylu ile CHP’li vekiller Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız ve Bülent Tezcan’ın mazbatalarını aldığı törene, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Cem Akbudak ve CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi ve partililer katıldı.

Seçimlerin demokrat hukuk devletinin olmazsa olmaz unsurları arasında yer aldığını kaydeden Aydın İl Seçim Kurulu Başkanı Dural Bilir, mazbata töreni sırasında yaptığı konuşmada; "1 Kasım 2015 seçimleri sonucunda yapılan oy dağılımındaki sıralamaya göre Aydın milletvekili olarak seçilen milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Seçim sonunda milletimiz iradesini ortaya koymuştur. Seçilen milletvekillerimiz herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin din, dil, ırk cins ayrımı yapmadan tüm Aydın halkına ve ülkemize hizmet edeceklerine inanıyoruz" dedi.

AK Parti, CHP ve MHP’li vekiller Aydın İl Seçim Kurulu Başkanı Dural Bilir ve il seçim kurulu üyelerinin elinden mazbatalarını almalarının ardından yeni görev dönemleri için iyi dileklerini ileterek ülke için hayırlı olmasını dilediler.

MAZBATA TÖRENİNDE MİLLETVEKİLLERİNDEN YENİ ADLİYE TALEP EDİLDİ

Daha önceki seçimler sonrasında mazbata teslim töreninde milletvekillerinden talep ettikleri bir konuyu tekrar gündeme getirmek istediğini belirten Aydın İl Seçim Kurulu Başkanı Dural Bilir "1 Kasım 2015 seçimleri sonucunda yapılan oy dağılımındaki sıralamaya göre Aydın milletvekili olarak seçilen millet vekillerimizi tebrik ediyorum. 2011 yılı Milletvekili Genel Seçimleri sonucunda seçilen milletvekillerimiz için düzenlenen mazbata töreninde Aydın’a yeni bir Adliye Sarayı yapımı konusunda dileklerimi iletmiş ve kendilerine bir daha ki seçime kadar yeni bir bina yapılmaz ise mazbatalarına mürekkep damlatacağımı espri yoluyla dile getirmiştim. Sizleri daha iyi koşullara sahip bir toplantı salonunda ağırlamak isterdik, umarım ileriki zamanlarda gerçekleşir" dedi.

Aydın İl Seçim Kurulu Başkanı Dural Bilir’in bu esprili yaklaşımına kayıtsız kalmayan milletvekilleri yeni adliye binası ile ilgili olumlu görüşlerini dile getirdi. Mazbatalarını alan milletvekilleri adliye çıkışında tebrikleri kabul etti.

TEZCAN VE BAYDAR, FOTOĞRAF ÇEKİMİNE KATILMADI

Mazbata töreninin ardından Aydın Adliyesi merdivenlerinde toplu fotoğraf çekimi yapıldı. AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş, MHP’li Deniz Depboylu ve CHP’ki Hüseyin Yıldız’ın partililerle birlikte katıldığı fotoğraf çekimine, davet edilmemelerine rağmen CHP’li Bülent Tezcan ve Metin Lütfi Baydar’ın iştirak etmemesi dikkat çekti.
Kaynak: İHA