Adana'daki DAEŞ Operasyonu

Kentte yakalanan yabancı uyruklu 38 kişinin DAEŞ'e katılmasını sağlamak için yardım ettiği öne sürülen 2 kişi utuklandı

Adana'da kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yabancı uyruklu 38 kişiye, DAEŞ'e katılmalarını sağlamak için yardım ettiği ileri sürülen 2 şüpheli tutuklandı

Alınan bilgiye göre, terör örgütü DAEŞ'e eleman temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler H.Ö. ile İ.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüphelilerden biri, kendilerini görüntüleyen gazetecilere "Çekmeyin. Doğru bir şey yaptığınızı zannetmeyin. Kafirler" sözleriyle tepki gösterdi. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, şüphelilerin, yabancı uyruklu kişilerle internetten bağlantı kurup Türkiye'ye gelmelerini sağladığı ve onları yaklaşık iki ay önce 4 bin liraya kiraladıkları evde tuttukları belirtildi. Şüphelilerden İ.G'nin yakalandığında üzerinde üniversite öğrencisi kardeşine ait kimlik çıktığı öğrenildi.

Terör örgütü DAEŞ'e katılmak için yabancı uyruklu kişilerin kente geldiği istihbaratı üzerine çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçeşehir Mahallesi'ndeki bir eve düzenlediği operasyonda, 15'i çocuk, 10'u kadın 38 kişi yakalamıştı. Bu kişilerin 14'ünün Azerbaycan, 7'sinin Endonezya, 5'inin Irak, 5'inin Kırgızistan, 2'sinin Tacikistan, 3'ünün İran, 2'sinin de Afganistan vatandaşı olduğu öğrenilmişti.

Operasyonda, Türk vatandaşları H.Ö. ile İ.G. ise bu kişilerin kente gelmelerine yardımcı olup, onlara kalacak yer temin ettikleri gerekçesiye gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA