SATURDER Başkanı Taş Açıklaması

"1 Kasım, duran çarkları yeniden döndürmeye başladı"

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, 7 Haziran milletvekili seçimlerinden sonra gelişen olaylar nedeniyle bölgenin duran ekonomisinin 1 Kasım'dan sonra yeniden canlandığını söyledi.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran-1 Kasım arasında Kars ve özellikle Sarıkamış bölgesinde terör olayları nedeniyle çok ciddi sorunlar yaşandığını belirterek, şunları ifade etti:

"7 Haziran milletvekili seçimlerinin ardından tek başına güçlü bir iktidar çıkmadığı gibi koalisyon hükümeti de kurulamadı. Geçici hükümetle 1 Kasım genel seçimlerine kadar idare edildi. Tabii bu arada Suruç ve Ankara’daki bombalı saldırılar, terör olaylarının artmasından bölgemiz de nasibini aldı. Özellikle Sarıkamış’ta doğalgaz boru hattı ve demiryolu hattına yapılan saldırılar, içme suyu göletindeki şantiye araçlarının yakılması, yol kesme, araç yakma ve en önemlisi bu bölgenin can damarı kayak merkezimizdeki 2. etap üst istasyonun yakılması adeta şok etkisi yarattı.

Daha önceden bölgede kamu ve özel sektörün başlattığı konaklama ve spor tesislerinin inşaatları durma noktasına gelmişti. Konaklama sektöründe inşaatı olan yatırımcılar hiçbir şey yapamadılar. Otellere yaz döneminde gelmesi gereken kültür turlarının büyük kısmı iptal edildi. Dolayısıyla bölgemizde adeta yaprak kıpırdamaz hale geldi."

Taş, 1 Kasım milletvekili seçimleri ile birlikte tek başına güçlü bir iktidarın ortaya çıkmasıyla güven ve istikrarın oluştuğunu, duran çarkların yeniden dönmeye başladığını dile getirdi.

Gelişmeler hakkında bilgi veren Taş, "Kayak merkezindeki yangında büyük hasar gören istasyonun faaliyete geçmesi için ihalesi yapılarak çalışmaların başlaması ve kış sezonuna yetiştirilecek olması turizmcilerin yüzünü güldürdü. Otellerde kış sezonu için iptal edilen rezervasyonlar yeniden alınmaya başlandı. Bu manada yerli ve yabancı tur operatörleriyle görüşmeler de başlamış oldu. Kayak merkezinde yapımı süren 3 otel ve spor tesislerinin inşaatında çalışmalar hız kazandı. İnşallah önümüzdeki iki ay içinde bütün taşlar yerine oturacak ve şehitler diyarı turizm cenneti olan ilçemiz, bölgemizin, ülkemizin göz bebeği olmaya devam edecek" diye konuştu.
Kaynak: AA