Samsun'daki Silahlı Saldırı

Otomobildeki 2 kişinin, açılan ateş sonucu yaralanmasıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

SAMSUN  - Samsun'da otomobildeki 2 kişinin, uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanmasıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kadifekale Mahallesi Kadife Sokak'ta Ayhan S. ve Engin T'nin bulundukları 34 YB 001 plakalı otomobile açılan ateş sonucu yaralanmalarıyla ilgili sürdürülen çalışmaların neticesinde zanlıların kaçtıkları, plakası henüz açıklanmayan kapalı kasa beyaz kamyonetin, Plaka Tespit Sistemi (PTS) ile geçiş güzergahı belirlendi.

Ekipler içinde Mesut G, Selçuk A.ve Burhan A'nın bulunduğu aracı İlkadım ilçesi Ahullu Mahallesi'nde durdurdu. Araçta yapılan aramada, olayda kullanıldığı tahmin edilen bir tabanca ele geçirildi.

Mesut G, Selçuk A ve Burhan A gözaltına alınırken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

- Olay

Kadifekale Mahallesi Kadife Sokak'ta, Ayhan S. ve Engin T'nin bulunduğu 34 YB 001 plakalı otomobile, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişilerce uzun ve kısa namlulu silahlarla ateş edilmiş, silahla yaralanan Ayhan S. ve Engin T, başka bir araçla hastaneye doğru yola çıkarılmış, bu araca da Kıran Mahallesi'nde ateş açılmıştı.

İki yaralı, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmış, ilk saldırının olduğu bölgede yapılan incelemede, bazı ev ve iş yerleri ile bir otomobile mermi isabet ettiği görülmüş, olay yerlerinde çeşitli silahlara ait yaklaşık 40 boş kovan bulunmuştu.

Zanlıların, kapalı kasa beyaz kamyonetle kaçtığı belirtilmişti.
Kaynak: AA