TSE Başkanı Korkmaz Açıklaması

"Üretim yaparken insanların amacı gelir elde etmektir. Aynı zamanda da insanın refahını ve zenginliğini artırmaya yöneliktir. Üretirken insanca yaşamayı daha nasıl kolaylaştırabiliriz diye mücadele içeresindeyken insan ve çevre sağlığını ikinci planda görmek son derece yanlıştır"

SAKARYA - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "Üretim yaparken insanların amacı gelir elde etmektir. Aynı zamanda da insanın refahını ve zenginliğini artırmaya yöneliktir. Üretirken insanca yaşamayı daha nasıl kolaylaştırabiliriz diye mücadele içeresindeyken insan ve çevre sağlığını ikinci planda görmek son derece yanlıştır" dedi.

Çamsan Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye "E0/E1 Formaldehit Emisyon Belgesi" verilmesi nedeniyle fabrikada düzenlenen törende konuşan Korkmaz, Çamsan'ın, Avrupa’nın önde gelen fabrikalarıyla rekabet edebilecek seviyede teknolojiye sahip olduğunu, belgeleriyle ispat ettiğini söyledi.

E0 ve E1 başarı belgesinin önemine dikkati çeken Korkmaz, "Üretim yaparken insanların amacı gelir elde etmektir. Aynı zamanda da insanın refahını ve zenginliğini artırmaya yöneliktir. Üretirken insanca yaşamayı daha nasıl kolaylaştırabiliriz diye mücadele içeresindeyken insan ve çevre sağlığını ikinci planda görmek son derece yanlıştır. O nedenle bugün Çamsan Entegre Sanayine verilen bu belge çok anlamlıdır" diye konuştu.

Çamsan Entegre Sanayi'nin belgelendirme konusunda öncü bir kuruluş olduğunu ifade eden Korkmaz, "Bizler sizlere hizmet veren bir kuruluşuz sizler bizim velinimetimizsiniz. Almış olduğunuz belge ve altın ödüle sizler hakkıyla layıksınız" ifadesini kullandı.

- Çamsan Entegre Fabrikası Genel Müdürü Refik Suat Kılıç

Çamsan Entegre Fabrikası Genel Müdürü Refik Suat Kılıç ise firmanın Türkiye adına Avrupa’da da söz sahibi olan bir entegre kuruluş olduğunu, ülke ekonomisi adına büyük bir misyon üstlendiğini belirtti.

Fabrikanın, başta insan sağlığı ve çevre duyarlılığı olmak üzere her alanda kalitesini öne çıkartmayı görev bildiklerini vurgulayan Kılıç, "Global dünyada, gelecekte almamız gereken rolün bilinci ile çalışmalarımızı daha ileriye götürmek adına Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde başlayan bu ortak çalışmamız bugünlere gelmiştir. Bugün almış olduğumuz "E0 ve E1" başarı ödülünde katkıları bulunan ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, E0 ve E1 belgesini Kılıç'a verdi.

Kaynak: AA