Mısır'da 'Sel Protestosu'

KAHİRE - Mısır'ı kuzey bölgelerinde etkili olan şiddetli yağış ve beraberinde gelen sel felaketi karşısında "hükümeti yetersiz kalmakla" suçlayan vatandaşlar, ülkenin çeşitli kentlerinde gösteriler düzenledi.

Darbeyi Ret Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine başkent Kahire'nin yanı sıra Giza, İskenderiye, Beni Suveyf, Menufiye, Dekahliye, Şarkıyye ve Minya'da düzenlenen gösteri ve yürüyüşlerde "yaşanan sel felaketi karşısında hükümetin yetersiz kalması" protesto edilirken, 25 Ocak 2011'deki devriminin kazanımlarına sahip çıkılması için "devrimin etrafında birleşme ve bu ayın sonunda yapılacak parlamento seçimlerinin ikinci aşamasını boykot etme" çağrıları yapıldı.

İskenderiye'de göstericiler, "hükümeti krizi iyi yönetememek ve yetersiz kalmakla suçlarken, yetkililerin evleri sular altında kalan halkın yaşadığı sıkıntıları görmezden geldiğini" savundu.

Beni Suveyf'teki gösterilerde ise Türkiye'deki seçimlerde, AK Parti'nin kazandığı başarı nedeniyle duyulan memnuniyeti dile getiren sloganlar atıldı.

Menufiye'de darbe karşıtı ittifak, gösteri, insan zinciri, motosikletli eylem ve benzeri birçok eylem gerçekleştirirken, Dekahliye ve Şarkıyye'de ise "Askeri darbeye hayır" sloganları ile yürüyen yüzlerce Mısırlı, darbe karşıtlarına yönelik tutuklamalara son verilmesi ve parlamento seçimlerinin ikinci aşamasının boykot edilmesi talebinde bulundu.

Minya'da da "yönetim karşıtlarına yönelik tutuklamalar ve muhalifler hakkında verilen hükümlerin yanı sıra küçük yaştaki çocukların gözaltına alınması" protesto edildi

-17 İhvan üyesine gözaltı

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, yönetim karşıtı 17 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kamu ve özel kurumlara yönelik saldırılar düzenlemek ve halkı yönetime karşı kışkırtmak gibi suçlamalar yöneltilen 9'u yönetici, 8'i üye konumundaki 17 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubunun gözaltına alındığı belirtildi.

Kaynak: AA