Menderes'e Geri Dönüşüm Konteynerleri Yerleştirildi

Menderes Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm Tesisi kapsamında ilçenin farklı noktalarına geri dönüşüm konteynerleri yerleştirildi. Konteynerlerde toplanan atıklar, tesiste ayrıştırılarak geri dönüşümü sağlanacak.

Menderes'e Geri Dönüşüm Konteynerleri Yerleştirildi
Menderes Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün öncülüğünde ilçe genelinde geri dönüşüme yönelik çalışmalar devam ediyor. Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm Tesisi’nin ilçeye kazandırılmasının ardından Menderes genelinde konteyner uygulamasına geçildi. Doğaya uyumlu konseptte yapılan konteynerler, içi kafes şeklinde olup dış kısmı çim halı ile kaplı. Çim görüntüsü ile doğayı koruma adına mesaj içeren konteynerler ilçenin dört bir noktasına yerleştirildi.

DOĞANIN KORUNMASI SAĞLANACAK

Geri dönüşüm konteynerlerine kağıt, karton, kompozit, cam, plastik ve metal atıklar atılabilecek. Konteynerde biriken atıklar daha sonra Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm Tesisi’nde ayrıştırılacak. Doğada zor yok olan maddeler in geri dönüşümü sağlanarak doğanın korunması sağlanacak.

“DUYARLI OLALIM”

Uygulama hakkında konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ İlçemizde doğayı korumaya yönelik başlattığımız çalışmalara bir yenisini daha ekledik. Bundan sonra ilçemizde geri dönüşüm konteynerlerinde biriktirilen atıklarımızın geri dönüşümü sağlanarak doğamızın kirlenmesini önleyeceğiz. Vatandaşlarımızdan tek isteğim bu konuda duyarlı olmaları. Onların göstereceği duyarlılık ile daha sağlıklı, daha yaşanılır Menderes’i hep birlikte yaratmış olacağız” dedi.

Kaynak: İHA