Organ Bağışı Haftası

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, çeşitli kurumlarda seminer düzenledi

Gaziantep İl Sağlık MüdürlüğüOrgan Bağışı Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak ve bağış sayısını arttırmak için bazı kuruluşlarda semir düzenledi.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulunda farkındalık semineri düzenlendi.

Organ bağışının önemine dikkat çekmek için düzenlenen seminere, İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Polis Meslek Yüksekokulu Müdür vekili Arzu Nihal Yücesoy, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Orhan Gürer, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve askeri personel katıldı.

Opr. Ahmet Orhan Gürer'in sunum gerçekleştirdiği seminerde organ bağışının önemi vurgulanarak nakil bekleyen hastaların yaşadığı zorluklar dile getirildi.

On sekiz yaşını doldurmuş ve doğruyla yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip herkesin organlarını bağışlayabileceğini ifade eden Gürer, toplum olarak herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve herkesin bir gün organa ihtiyacı olabileceğini vurguladı.

Seminer sonunda isteyen vatandaşlar organ bağışında bulundu.

Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğünce vatandaşların yoğunlukta olduğu alanlarda stant açılarak, organ bağışına dikkat çekildi. Camilerde de organ bağışıyla ilgili hutbeler verildi.
Kaynak: AA