''Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor'' Projesi

Keşan Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, “Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor” projesi ile erken yaşta öğrencilerde okuma  bilinci  ve alışkanlığı oluşturmak istediklerini söyledi.

Erarslan İlçe Halk Kütüphanesi’nde programın açılış töreninde yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitime dikkat çekmek istediklerini vurguladı.

Okul öncesi eğitimin amaçlarından birinin de çocuklarda öğrenmeye karşı ilgi uyandırmak var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak olduğunu aktaran Erarslan, sözlerine şöyle devam etti:

'' Okul öncesi eğitimin amaçlarından biri de çocuklarımızda öğrenmeye karşı ilgi uyandırmak var olan yeteneklerini ortaya çıkarmaktır. Okul öncesi dönem çocuklarımızın en yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönemdir. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir. Bunun doğru iliklenmesi gerekir. Bu kadar önemli bir eğitim dönemi için Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlçe Halk Kütüphanesi ile işbirliğine giderek okul öncesinde okullaşma oranı ile bine yakın öğrencimiz bu projeden faydalandı.

Keşan Kütüphane Müdürü Bülent Dizdaroğlu’da çocuklara 3 ile 6 yaşları arasında kitap sevgisinin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından çocuklara kitap hediye edildi.

Kaynak: AA