Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Okuyan Şehir Manisa Projesi" kapsamında TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi'ne kitap bağışladı

MANİSA - Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Okuyan Şehir Manisa Projesi" kapsamında TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi'ne kitap bağışladı.

TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi’ne yapılan kitap yardımı hakkında gazetecilere açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, il genelinde kitap yardımında bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

Kütüphanesi bulunmayan ya da yetersiz sayıda kitabı olan dezavantajlı bölgedeki okullar ile köy okullarında okuyan öğrencilere kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyleyen Okumuş, "Bu kapsamda TBMM 85. Yıl Çok Programlı lisemize 576 adet kitap yardımında bulunduk. 2015-2016 yılında 100 bin adet kitap yardımında bulunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Okul müdürü Sami Aydın ise yapılan kitap yardımından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

- Kula ve Saruhanlı'da organ bağışı

Organ Bağışı ve Doku Nakli Haftası dolayısıyla Manisa Valiliği tarafından yürütülen, "Bağışla Hayata Bağlan" projesi kapsamında Kula ve Saruhanlı ilçelerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kula Devlet Hastanesinde kurulan stantta "Bağışla Hayata Bağlan" projesi tanıtılarak organ bağışı kabul edildi.

Tanıtım ve bilgilendirme standında 75 kişinin organ bağışçısı olmayı kabul ederek form doldurduğunu kaydeden Kula Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Ummuhan Sepet, kişinin tek başına organ bağışı yapmasının yeterli olmadığını, organlarını bağışlayan vatandaşın hayatını kaybettikten sonra ailesinin de buna izin vermesi gerektiğini hatırlattı.

Proje çalışmaları kapsamında Saruhanlı'da Saruhanbey Mesleki ve Teknik Lisesi'nde öğrencilere organ bağışının önemi anlatıldı.

Organ Bağışı Koordinatörü Hemşire Cemzade Çelikol, sunum eşliğinde öğrencilere organ bağışı hakkında bilgiler vererek, gençleri bağış konusunda daha hassas olmaya davet etti.
Kaynak: AA