İbadethanelere Katkıya 'İyilik Ödülü'

Türkiye Diyanet Vakfı, ibadethanelere katkılarından dolayı Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'a, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez imzalı "Uluslararası İyilik Ödülü" verdi.

Uyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki camilere ve ibadet alanlarına yaptığı yardımlar dolayısıyla Türkiye Diyanet Vakfınca ödüllendirildiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez imzalı belgeyi İlçe Müftüsü Yusuf Arslan aracılığıyla aldığını belirten Uyan, bunun mesleki hayatındaki en önemli ödüllerinden biri olduğunu anlattı.

Camilere ve ibadet alanlarına kanunlar çerçevesinde her şekilde destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Uyan, "Bölgemizde camilerimize gereken bütün yardımları yapmaya devam ediyoruz. Bizlere gelen her türlü talebi değerlendirerek gereken işlemeleri vakit geçirmeden yerine getiriyoruz. Bundan sonra da camilerimize elimizden gelen desteği sağlayacağız" ifadesini kullandı.

Turizm bölgesi olması dolayısıyla yaz aylarında ilçe nüfusunun arttığına dikkati çeken Uyan, "Vatandaşlarımız tarafından cami talebinde bulunuldu. Biz, devletimize ve kurumumuza zarar vermeden bölgeye 7 cami yaptık. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, vatandaşlarımızın dini ibadetlerini daha iyi yapabilmeleri için yerel yönetimlerin öncülük yapması gerektiği inancındayım" şeklinde konuştu.

- "Hayatımda aldığım en güzel hediye"

Uyan, 22 caminin boya, badana, temizlik ve çevre düzenlemesi gibi ihtiyaç duyulan işlerini belediye ekiplerinin yaptığını söyledi.

"Yaptığımız hizmetlere karşı, giden rapor ve bilgiler sonrası Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez, bana kendi ıslak imzası bulunan teşekkür belgesi yolladı" diyen Uyan, şunları kaydetti:

"İlçemizde diyanet işlerini temsil eden müftümüz ve hocalarımızla sık sık bir araya gelerek, 'hangi bölgelerde sıkıntı, hangi bölgelerde ihtiyaç var' diye istişarelerde bulunarak toplantılar yapıyoruz. Bunların akabinde de belediyemize bağlı ekiplerimiz gereken çalışmaları yapıyor. Bunların yanında annem adına da ilçede cami yaptırdım ve diyanete devrini yaparak halkın hizmetine açtım."

Uyan'a gönderilen belgede Diyanet İşleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Görmez'in şu ifadeleri yer alıyor:

"Sayın İbrahim Uyan, vakfımız siz değerli bağışçılarımızın desteği ve dualarıyla kurulduğu günden bu yana yeryüzünde iyiliğin hakim olması için yurt içinde ve dışında hizmet ve faaliyet alanlarını bugünün dinamiklerine duyarlı bir anlayışla arttırarak sürdürmektedir. Türkiye Diyanet Vakfının hizmet ve faaliyetlerinin geliştirilmesi, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için bugüne kadar vermiş olduğunuz maddi ve manevi katkılardan dolayı zatıalilerinize teşekkür eder, milletimizin merhamet elini mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaştıran bu iyilik hareketinin daha da güçlenmesi için desteklerinizin devamını diler, bundan sonra da yapacağınız iyilik ve hayırların Yüce Rabbimiz nezdinde ahiret sermayesi kılınması niyazıyla, selam ve muhabbetlerimi sunarım."

Kaynak: AA