ESEV'de Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Her yıl 40'ın üzerinde sanat dalında yüzlerce kursiyerin eğitim aldığı Esenler Belediye Sanat Evi'nde (ESEV) yeni dönem başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni dönem açılışı dolayısıyla Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ESEV'den eğitim alacak çocukların kabiliyetlerini geliştireceğini ve kendilerine yeni ufuklar açacağını söyledi.

Bu merkezlerin özellikle çocuklar için bir üçüncü adres olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle devam etti:

"Ailesi, çocuğunun ya okulda ya evinde ya da bir kültür merkezinde eğitim aldığını bilecek. Bu çok önemli. Özellikle şehirlerde 10 yaşına kadar kapının önünde, 14 yaşında ise sokakta, ama 14 yaşından sonra da nerede olduğunu bilemezsiniz. Kentlerin kendi yoğun yaşamı içerisinde, iş hayatının getirdiği baskılarla bireyler kendisine meşguliyet alanı ayıramadığı zaman bir takım stresler ortaya çıkıyor. Psikolojik tedaviler almak zorunda kalıyor insanlar. Bu yerler aynı zamanda rehabilite merkezidir. Çalışan insanlar buralara gelip biraz eğitime kendilerini verdikleri zaman, dinlenmiş olacaklar."

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da 5-6 yıl önce Esenler'in en önemli sorununun güvenlik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çocukların gidip gelecekleri, vakit geçirebilecekleri, her şeyden önemlisi kendilerini geleceğe ait ayarlayabilecekleri böylesine merkezlerden mahrumdular. Esenler'de yaklaşık 20 bin çocuğumuzu bu merkezlerde buluşturduk. Bu merkezde şu an eğitim gören 2 bin 500 öğrencimiz var, kayıt bekleyen ise 5 bin öğrenci. Mezun öğrenci sayımız 10 bin. Bu öğrencilerimiz 49 farklı branşta kültür ve sanatın değişik dallarında uzmanlaşıyor.  Bağlama, gitar çalmayı, ney üflemeyi öğreniyor, hat, tezhip çalışması yapıyor, tiyatrocu, sinemacı ya da ressam oluyorlar."

ESEV'de yeni dönemde sanatseverlere, bağlamadan kemana, ebrudan minyatüre, tiyatrodan diksiyon kursuna kadar 40'ın üzerinde sanat dalında eğitim verilecek.

Kaynak: AA