Başkan Aydın, Öğrencilere Aşure Dağıttı

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Refhan Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘nin, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği aşure programına katıldı. Burada öğrencilerle bir araya gelen Başkan Aydın, aşure kazanının başına geçerek, öğrencilere kardeşlik aşuresi dağıttı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Refhan Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘nin, Muharrem ayı dolayısı ile düzenlediği aşure programına katıldı.

Burada öğrencilerle bir araya gelen Başkan Aydın, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sonrasında ise aşure kazanının başına geçerek, öğrencilere kardeşlik aşuresi dağıttı.

“AŞURE, BİRLİK VE BERABERLİĞİ İFADE EDEN SeMBoLİK BİR YEMEK”

Aşure’nin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu belirten, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Muharrem ayı dolayısı ile Eyüp Refhan Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşure programı düzenliyor. Sağ olsunlar, okul aile birliğimiz, okul müdürümüz, öğrencilerimiz bizleri davet ettiler. Bizler de katıldık. Bizde, Eyüp Belediyesi olarak, Cuma günü, bütün Eyüp’teki liselerimize aşure dağıtacağız. Aşure, birçok farklı besinlerin bir araya gelmesi oluşturulan, aslında birliği ve beraberliği ifade eden sembolik bir yemek. Bu yemek vesilesi ile insanların birliği ve beraberliği daha çok hissediliyor. Bir takım kaynaşma oluyor, dostluk oluyor, muhabbet oluyor. Aşure güzel bir gelenek. İnşallah biz bu geleneğimizi devam ettireceğiz. Bu günü organize eden arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Eyüp Refhan Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aziz Yaman ise, “Bulunduğumuz çevre içerisinde birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla bu sene 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Aşure programımızı gerçekleştiriyoruz. Programın gerçekten çevremize çok katkı sağladığını görüyorum. Öğrenciler olarak, çevre olarak, biz birlik, beraberlik ve kaynaşma içerisindeyiz. Programa teşrifleri dolayısıyla, Belediye Başkanımız Remzi Aydın’a, okul aile birliğimize ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA