SGK Personeli Muhasebecilerle Buluştu

Çanakkale SGK Müdürlüğü Personeli, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Yönetim kurulu ile kahvaltıda bir araya geldi.

SGK Personeli Muhasebecilerle Buluştu
Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek, İl Müdür Yardımcıları Gülbiye Pekitkan, Mümin Bagatır ve Hasan Yılmaz ile kurum personelleri, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Yönetim kurulu ile kahvaltıda bir araya geldi. Tümsek, toplantıda güncel mevzuata daha kolay ve kısa zamanda ulaşmalarını sağlamak, daha kaliteli hizmet vermeleri ve üzerimizdeki iş yükünü azaltmak, devletin ve işverenin haklarını korumak için bilgilendirme yapıldığını söyledi.

İl Müdürü Tümsek, “Amacımız, yapılan iş ve işlemlerde sürecin kısaltılması için yapılabilecekler, bunlarla ilgili çözüm önerileri ve ortak çalışma içeresinde ortak noktayı bulabilmektir. Muhasebecilerimize devletin vergi kayıt sisteminde ve sosyal güvenlik prim tahakkuklarının oluşturulmasında önemli bir görev düşmektedir. Muhasebeciler kayıtlarını ne kadar düzgün tutarlarsa kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdamın önlenmesinde o derece katkıda bulunur. Mesleki sorumluluklarının bilinciyle bizlere destek olan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerimize teşekkür ederim” dedi.

Çanakkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Hakkı Alaca, komitesindeki muhasebeciler ile katılmış olduğu kahvaltının çok verimli bir bilgilendirme olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA