Iraklı Felçliye TÜGVA'dan Yardım Eli

Irak'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu kısmı felç geçirdikten sonra ülkesinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve harabe bir evde yaşam mücadelesi veren kişi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı Temsilciliği tarafından yeni bir eve yerleştirildi.

Irak'ta kar maskeli saldırgan tarafından başından vurulduktan sonra yüzde 62 felç olan Firas Ayed Najim (40), yaklaşık 1,5 yıl önce ülkesinden kaçarak Çankırı'ya yerleşti. Harabe bir ev bularak burada yaşam mücadelesi veren Najim, durumunu öğrenen TÜGVA Çankırı temsilciliği tarafından evinden alınarak yeni bir apartman dairesine yerleştirildi.

TÜGVA Çankırı Temsilcisi Özkan Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardıma muhtaçların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Firas'ın durumunu çevredekilerden öğrendiklerini kaydeden Öcal, "Kendisi savaşta kafasından kurşun yediği için felçli bir hasta. Çevredekilerin söylemesiyle Firas kardeşimize ulaştık. Bulunduğu yer hijyen dışı, sağlık için uygun bir yer değil. Daha uygun yere geçirmek için kendisine yardımcı olduk" dedi.

Kendilerine destek verenlere teşekkür eden Öcal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bize öğrettiği gibi Müslüman kardeşlerimize yardım için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda bize destek veren belediye başkanımız ve vekillerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Iraklı Najim'e gıda yardımı da yapacaklarını ifade eden Öcal, "Firas kardeşimizin, gıda, yakıt, elektrik, su ve kira giderlerini karşılayacağız. Onun dışında da sağlık ve sosyal anlamda her türlü kendisine destek olacağız" diye konuştu.

Firas Ayed Najim ise yüzde 62 felçli olarak Irak'tan Türkiye'ye kaçtığını dile getirdi. Uzun zaman zor şartlarda yaşadığını ifade eden Najim, kendisine yapılan yardımdan dolayı teşekkür etti.

Hastalığı nedeniyle çalışamadığını dile getiren Najim, "Parmaklarım çalışmıyor, ayağım aksıyor, bu nedenle çalışamıyorum. Sosyal yardımlardan da yararlanmak istiyorum" dedi.

Kaynak: AA