Ahi Evran Üniversitesi'nde yeni dönem

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, yeni bir döneme girildiğini bu yeni dönemde ise insan odaklı çalışmalarının olacağını söyledi.

Ahi Evran Üniversitesi'nde yeni dönem
Rektör Karakaya, “Üniversitemiz bünyesinde 33 akademik birimimiz bulunmaktadır. Oluşturduğumuz ekibimizle birlikte insan odaklı çalışmalarımız yapılacaktır.” dedi.

Bağbaşı yerleşkesinde gerçekleşen basın toplantısında üniversite birimlerinin çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapan Rektör Karakaya, “Üniversitemiz 17 Mart 2006 tarihinde ‘Ahi Evran Üniversitesi' adıyla bugünkü kimliğine kavuşmuştur. Üniversitemiz bünyesinde Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi olmak üzere 7 fakülte Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü olmak üzere 3 enstitü Beden Eğitimi, Sağlık, Yabancı Diller ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulu ile 4 yüksekokul 7 meslek yüksekokulu ve 12 uygulama ve araştırma merkezi bulunmaktadır.” diye konuştu.

Ahi Evran Üniversitesinin 18 bin 640 öğrenci sayısına ulaştığını anlatan Rektör Karakaya, “2015-2016 yılı kontenjanlarında lisansta yüzde 99.3, ön lisansta ise yüzde 96.7 doluluk oranına ulaştık. Bünyemizde 26 profesör, 55 doçent, 207 yardımcı doçent, 412 öğretim görevlisi ile 700 akademik personel görev yapmaktadır. Erasmus değişim programı kapsamında 11 ülke üniversitesi ile değişim programlarımız bulunmaktadır. Bu noktada ikili anlaşmalar sağladık. Farabi programı kapsamında ise yurt içerisinde 59 üniversitede anlaşmalarımız var.” İfadelerini kullandı.

Rektör Karakaya, yardımcıları ile birlikte katıldığı basın toplantısında göreve başladıkları günden bu yana da başlattıkları projeler hakkında bilgiler verip tamamlanan projeler hakkında da sunum yaptı.
Kaynak: İHA