'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Projesi Devam Ediyor

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan ’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ Projesi kapsamında Adıyaman Malazgirt Anaokulu, bir yetim öğrenciyi okutuyor.

'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Projesi Devam Ediyor
’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ Projesi kapsamında projeye katılan Adıyaman Malazgirt Anaokulu, bir yetim çocuk okutma kararı aldı. Yetim çocuğa destek vermek için çaba sarf ettiklerini belirten okul yetkilileri, öğrenci sayısını ileriki zamanlarda yükselteceklerini ifade ettiler.

Proje kapsamında, okulda bir toplantı düzenlenerek öğrenci velilerine yetim çocuk okutmayla alakalı bilgiler verilirken, öğrencilere paylaşmanın ne kadar önemli bir konu olduğu konusunda sunumlar yapıldı.

Düzenlenen toplantıya, İHH Adıyaman Şubesinden görevliler ile Malazgirt Anaokulu Müdürü Mikail Çelik, anaokulu çalışanları, anaokulu öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Malazgirt Anaokulu Müdürü Mikail Çelik; “ Malazgirt Anaokulu olarak bir birinden farklı etkinliklerimiz devam ediyor. Bu anlamda İHH ile işbirliği çerçevesinde velilerimizi de işin içine katarak ’Her Çocuğun Bir Yetim Kardeşi’ olsun projesini başlattık. Amacımız öğrencilerimize kaybolan değerlerimizi vermek olacak Velilerimizin duyarlılığı bizim için çok önemli. Öğrencilerimize paylaşmayı, kaynaşmayı ve sorumluluk duygularını kazandırmak amacındayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA