Hekimhan Beşik Gibi Sallanıyor
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde gece yaşanan 5,0 şiddetindeki depremin ardından şu ana kadar 70’in üzerinde artçı deprem kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) verilerine göre, 5,0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede saat 13.30’a kadar 3.5 ile 1.3 arasında 70 deprem kaydedildi.
Bölgede deprem sürerken bir taraftan yaralar sarılmaya başlandı. Depremin ardından bölgeye intikal eden Malatya AFAD Arama-Kurtarma ekipleri ile Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama-Kurtarma ekipleri hasarlı evlerde inceleme yaptı. Deprem sonrası 70 hanenin bulunduğu köyde hasar tespit çalışmaları hemen başladı.
Sabah saatlerinde bölgeye gelen AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü hasar tespit ekipleri köylerde yıkılan ve hasar gören evleri inceledi.
Malatya Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, 7 hasarlı evin oturulamayacak durumda olduğunu belirterek hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Çadır ve diğer ihtiyaçların karşılandığını belirten Acar, "Büyükşehir belediyesi olarak sabah halka sıcak ekmek ve gıda yardımında bulunduk. Allah’a şükür can kaybı ve yaralı yok. Sıkıntı bir an önce giderilecek” diye konuştu.
