Göç Ve Mülteci Sorunu Mevlevi Evinde Konuşuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mevlevi Evi’nde Avrupa ülkelerinin mülteci sorununa bakışı konuşuldu.

Göç Ve Mülteci Sorunu Mevlevi Evinde Konuşuldu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Mevlevi Evi’nde göç ve mülteci sorunu konuşuldu. İstanbul Siyasal Mezunları Kocaeli Grubu’nun düzenlediği toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş katıldı.

Dünyada ve Türkiye’de göç ve mülteci sorununun konuşulduğu toplantı önceki gün Mevlevi Evi’nde gerçekleşti. Göç İdaresi Daire Başkanı Önder Bakan, öncelikle göç kavramını anlattıktan sonra özellikle Suriyeli mültecilerin Türkiye’deki son durumlarını ve oluşturulan kamplar hakkında bilgi verdi. Göç İdaresi’nin 2014 yılının nisan ayında kurulduğunu da ifade eden Önder Bakan, "Özellikle asayiş ve güvenlik gerekçesiyle Suriyeli mültecilerin ’retina’ taraması dahil olmak üzere bilgileri kayıt altına alındı. Bu kişilere 99 sayısı ile başlayan geçici kimlik kartları verildi.

Bu kartlar ile sadece eğitim ve sağlık hizmetlerinden sınırlı olarak yararlanma imkanları bulunuyor, diğer vatandaşlık haklarını kullanmaları mümkün değil" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Önder Bakan’a günün hatırası olarak Siyasal Mezunları Kocaeli Grup Başkanı Ömer Gezer tarafından Ahmet Şahin’in çektiği bir fotoğraf hediye edildi.
Kaynak: İHA