Anıtpark Önümüzdeki Ay Açılıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentin en eski parkı olan Anıtpark’ta başlattığı yenileme çalışmaları tamamlanma aşamasına getirildi. Park önümüzdeki ay halkın hizmetine açılacak.

İLK KURU HAVUZ SİSTEMİ
Anıtpark’taki çalışmalarla ilgili bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samed Uçaman, son rötuşları yaptıklarını söyledi.
Uçaman, Diyarbakır’a ilk defa kuru sistem havuzunu Anıtpark’ta yaptıklarını anlatan Uçaman, parkta kadın, çocuk, engelli ve gençler için planladıkları alanları da tamamladıklarını kaydetti.
Parkların etrafına örülen duvarların vatandaşlara kapatıldığı izlenimi verdiğini, bu sebeple Koşuyolu Parkı’nın ardından Anıtpark’ın etrafındaki duvarları da tamamen yıktıklarını vurgulayan Uçaman, bu konuda olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.
“BAZALT TAŞI KULLANILDI”
Önümüzdeki ay tamamlanacak parkta, kent ile özdeşleşen bazalt taşının yoğun ve farklı şekilde kullanıldığını da dile getiren Uçaman, “Bazalt taşın her yerde kullanılabileceğini gösterdik. Parkta hem yürüme bandında hem de engelli alanlarında bazalt taşı kullanılarak zemin hazırlandı” dedi.
