Marmaraereğlisi'nden Kısa Kısa

Marmaraereğlisi Belediyesine yeni hizmet binası

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yapımı devam eden yeni belediye binasının inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Uyan, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın büyükşehir belediyesi olması sebebiyle ilçedeki belde ve köylerin mahalle olarak belediye bünyesine katılması sonucu mevcut belediye binasının yetersiz kaldığını belirtti.

İlçenin yerleşiminin kuzey ve kuzeybatı bölgesine doğru genişlediğini aktaran Uyan, "Bu nedenle Tekirdağ - İstanbul karayolunda yeni bir belediye hizmet binası inşa ediyoruz. Yeni belediye binamızın 30 Ağustos 2015 tarihinde temel kazılarına başlandı. Çalışmalar hızla sürüyor'' dedi.

Yeni belediye binasında mimari projenin ilçedeki geçmiş medeniyet ve tarihi dokuya uygun olarak tasarıma önem verildiğini kaydeden Uyan, binanın toplam 8 katlı ve inşaat alanın 11 bin metrekare alan üzerine konuşlandırıldığını söyledi.

- Marmaraereğlisi'nde kömürlü termik santrale tepkiler

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ilçede bir firma tarafından yapılmak istenen kömürlü termik santrale kendilerinin de bölge halkının da karşı olduğunu söyledi.

Uyan, yaptığı açıklamada, bir aylık süreç içinde bölgede kömürlü termik santral kurulacağını duyan vatandaşların, durumdan rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Kendisinin de Marmaraereğlisi'nde yaşadığını ifade eden Uyan, hem vatandaş hem de belediye başkanı olarak bu kömürlü termik santrale karşı olduğunu belirtti.

Bunun için ilçe genelinde kömürlü termik santralle hayır kampanyası başlattıklarını ifade eden Uyan,  şunları ifade etti:

''İlçemizde bir firma tarafından kömürlü termik santral yapılmak isteniyor. Ben, hem belediye başkanı olarak hem de burada yaşayan bir vatandaş olarak bu santrale karşıyım ve buraya yapılmaması için elimden geleni yapacağını. Bunun yanında, bölgede yaşayan bütün insanlar da bu termik santrale karşı ve bölgemizde böyle bir santral istemiyoruz diye bizlere müracaatta bulunuyorlar."

İlçe nüfusunun 23 bin 500 olmasına karşın, 22 bin 700 adet imza topladıklarını da açıklayan Uyan, vatandaşların kömürlü termik santral kurulmaması için bölgede başka eylemler de yapacağını belirtti.

- Marmaraereğlisi'nde ağaçlara kış bakımı

Marmaraereğlisi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kış aylarının yaklaşması dolayısıyla ağaç budama çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı yazılı açıklamada, ağaçların kurumuş dallarını budayarak ilk baharda yeni dalların filizlenmesine ortam hazırlandığını kaydetti.

İlçeyi daha temiz ve bakımlı hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Uyan, şunları ifade etti:

''İlçemizin daha güzel bir görünüme kavuşturmak istiyoruz. Bu kapsamda çevre temizliği ve ağaç bakımına büyük önem veriyoruz. Doğayla barışık bir yaşamın sürdürülebilmesi için önce doğal varlıkların korunması gerekir. Bu kapsamda yeşili koruma adına ilkbaharda filizlerin daha gür çıkması için ağaçları kuruyan dallarından arındırdık.''
Kaynak: AA