Edirne'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde, Vali Konağı önünde toplanan araçlardan oluşan kortej, Zübeyde Hanım ve Atatürk caddelerini geçerek Saraçlar Caddesi'ne geldi.

Daha sonra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ile CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, Mimar Sinan heykeli önünde korteji selamladı.

Kortejdeki araçların geçişi sırasında vatandaşlara Edirne'nin geleneksel ürünleri dağıtıldı. Aynalı süpürge, mis sabunu ve kavala kurabiyesi almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 25 Kasım Stadyumu'nda devam eden törende, serhat şehri Edirne'nin kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Atalarından emanet aldıkları vatan için gerekirse her türlü mücadeleye ve özveriye hazır olduklarını ifade eden Gürkan, ''Bunu dostumuzun da düşmanımızın da bilmesini isteriz. Bu vatan şehit ve gazilerimiz sayesinde bu günlere gelmiştir'' dedi.

Konuşmanın ardından tören çeşitli gösteriler ve sporcuların geçişleriyle sona erdi.

Kaynak: AA