Türkiye'nin Dev Markaları Bir Çatıda Toplanıyor

Toptan tekstil AVM konsepti ile herkese kazandıracak yeni bir yaşam merkezi geliyor.

Türkiye'nin Dev Markaları Bir Çatıda Toplanıyor
İstanbul Merter’in merkezinde konumlanan ve bölgenin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Real Merter’de satışlar başlıyor. Güngören, Mimar Yahya Baş Stadyumu yanında yer alan projede toplam 248 konut ve 155 toptan ve perakende mağazası yer alıyor. 2017’de tamamlanacak proje, sektöre, ’Toptan tekstil AVM’ kavramı ile yeni bir soluk getiriyor. Değeri her gün artan bir lokasyonda yer alan Real Merter, bölgenin yeni cazibe ve buluşma merkezi olmaya aday. Proje, yıllık yaklaşık 5 milyar dolar ticaret hacmi bulunan Merter bölgesinin, katma değerini daha da arttıracak. Toptan tekstil AVM kavramı ile yurt içi ve yurt dışı fuarlarda da tanıtılacak olan proje, bu sayede bölgeye yeni bir potansiyel kazandıracak. Tekstil toptancılarını bir araya getirecek olan AVM, Merter’de sokak araları ve karmaşa yerine geniş alanlarda düzenli mağazaları, organize yerleşimi, şık showroomları, 800 araçlık otoparkı, mal kabul alanları ve eklentili depo alanlarıyla sektörde önemli bir değişime de imza atıyor.

130 MİLYON TL’LİK YATIRIM

2017 yılı ilk çeyreğinde tamamlanacak olan projenin toplam yatırım tutarı ise 130 milyon TL. Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığıyla gerçekleştirilen projenin tasarımı Tago Mimarlık’a ait. AVM’de, hazır giyimin yanı sıra iplikçiden düğmeciye, ayakkabıcıdan kumaşçıya kadar farklı kategorilerde toptan perakende mağazaları yer alacak. Mağazaların hem perakende hem toptan satış yapabileceği AVM’de ayrıca bankalar, noter, kargo şirketleri, restoranlar da bulunması planlanıyor. Yaşam alanları için 41 bin 422 m2 alan ayıran Real Merter içinde ayrıca çocuk oyun parkları, süs havuzları, yürüyüş parkurları, spor sahaları, sauna, buhar odaları, market, kuaför ve fitness merkezi ve yüzlerce farklı çeşit bitkiden oluşan peyzaj çalışması gibi sosyal yaşam alanları da faaliyet gösterecek.

ULAŞIM ÇOK KOLAY

Real Merter, bulunduğu konumdaki trafik sıkıntısına da son verecek. Havalimanı’na 10 dakika, E-5 Karayolu’na 5 dakika, TEM Otoyolu’na 5 dakika mesafede. Ayrıca metro, metrobüs ya da otobüs minibüs gibi toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesinde olan AVM’de araç bir zaruret olmaktan da çıkıyor. 800 araçlık otopark kapasitesiyle burada yaşayanların hayatını kolaylaştıracak.

Bünyesinde pek çok farklılık barındıran proje, satış avantajları noktasında da yatırımcıların yanında yer alıyor. Proje de yer almak isteyen yatırımcılara sunulan avantajlar içinde; kat irtifak masrafları, vergiler, tapu alım harçları, DASK, doğalgaz, su abonelikleri yer alıyor.
Kaynak: İHA