Rusların Yeni Gözdesi Gerede Oldu
Bolu’nun Gerede ilçesi Kaymakamı Arslan Yurt, Türk-Rus ortağı bir şirketin ilçeden 90 bin metrekare yer alarak fabrika kurmak için düğmeye bastığını açıkladı.

Türk-Rus ortaklığındaki şirketin resmi başvuruyu yaptığını söyleyen Kaymakam Arslan Yurt, "Şirket bize başvuruyu yaptı. 90 bin metre kare alan aldılar. İki ayrı alanda faaliyet göstermeyi planlıyorlar. Bir bölümde elektronik eşya ve yangın tüpü üretimi yapılacak. Diğer kısımda ise dondurma, yoğurt, peynir gibi gıda üretimleri yapılacak. İlk etapta henüz netleşen birşey yok. Ancak ilerleyen zamanlarda netlik kazanacak. İstihdam konusunda ise şuana kadar bir şey yok" dedi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın ilçeye yaptığı ziyaret ve yeni tesis alanındaki gelişmeleri de aktaran Arslan Yurt, "Beşiktaş’ın tesis çalışması da sürüyor. Şuanda mimarlarıyla görüşüyorlar. Gerede Belediye Başkanımızla da görüşmeler yaptılar. Öncelikle mimari çalışmalar yapılacak. Daha sonra da kesin kararlar açıklanacak" şeklinde konuştu.
