Muhtardan Faytonlu Eylem

Antalya'da bir muhtar, mahalle sakinlerini faytonlarla taşıyarak ulaşımda yaşanan sıkıntıları protesto etti

Antalya'da Konuksever Mahallesi muhtarı, ulaşım sorununa dikkati çekmek için faytonla eylem yaptı.

Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi Muhtarı Hüseyin Tunç, gerekli girişimlerde bulunmasına rağmen ulaşımdaki problemleri çözemediğini öne sürerek, ulaşım sorununu faytonla protesto etti.

Tunç, 814 Sokak'ta mahalle sakinlerinin de katılımıyla "Konuksever Toplu Taşıma Başlamıştır" yazılı döviz açarak, kiraladığı faytonlarla yolcu taşıdı. Mahalle sakinleri ve okuldan çıkan öğrenciler velileriyle faytona binerek, Lara bölgesine gitti.

Hüseyin Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, altı yıldır ulaşımda problem yaşadıklarını, müracaat ettikleri ilgili makamların sorunu çözmediğini söyledi.

Ulaşımda problem olduğu için vatandaşların saatlerce vaktinin yolda geçtiğini öne süren Tunç, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Konuksever Mahallesi'nden, Muratpaşa Belediyesi ve Lara bölgesine otobüs istediklerini söyledi.

Belediyeye gidebilmek için iki otobüs değiştirmek zorunda kaldıklarını dile getiren Tunç, daha önce 64 numaralı minibüs verildiğini, bir süre sonra da zarar edildiği gerekçesiyle kaldırıldığını belirtti.

Ulaşımdaki sorunları çözmek için mücadele ettiğini anlatan Tunç, "Biz de düşündük, çareyi kendimiz bulalım dedik. Mahalle büyükleriyle karar verdik, fayton kiralayarak ulaşım sorununu çözmeye çalıştık. Faytoncu arkadaşlardan da fiyat teklifi aldık, faytonla bugünden itibaren seferlerimizi başlatıyoruz. Fayton yeterli gelmezse ileriki günlerde belediyeden eski kullanılmış otobüs isteyeceğiz, bakımını kendimiz yapıp, başlatacağız" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ramazan Yılmaz da 30 bin nüfuslu mahallede, yazın ve kışın büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Filiz Güzel ise duraktan otobüse binebilmek için engelli çocuğuyla uzun süre yürümek zorunda kaldığını belirterek, "Ulaşım sorununun çözülmesini istiyoruz" dedi.
Kaynak: AA