Malatya'dan Kısa Kısa

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kuzey Kuşak Yolu projesinin bağlantı yollarından birinin 800 metrelik bölümünü açtı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çevre Yolu'nun altında kalan bölgede trafiği önemli ölçüde rahatlatacak ve sağlıklı gelişmeye katkı sağlayacak Kuzey Kuşak Yolu ile bağlantı yolu çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında Çarmuzu-Ağaç Sanayi Sitesi-Kuzey Kuşak Yolu arasında 50 metre genişliğinde, bin 100 metre uzunluğundaki bağlantı yolunun 800 metrelik bölümü açıldı. Burada dolgu çalışmaları yapan ekipler, 13,3 kilometre uzunluğundaki Kuzey Kuşak Yolu projesinde bugüne kadar 10 kilometrelik bölümü tamamladı.

Kaynarca Mahallesi sınırlarından geçen Kuzey Kuşak Yolu ile birleşecek bağlantı yolunun 300 metrelik bölümündeyse çalışmalara devam ediliyor. Bu bölümde bulunan 10 ev kamulaştırılarak yıkılacak.

Açılan bağlantı yolu aynı zamanda Hatunsuyu Mahallesi'nin ulaşımını da kısaltacak.

Projenin tamamlanmasıyla doğu-batı istikametinde kent merkezi ve Çevre Yolu'nu kullanmadan seyredilebilecek.

Kuzey Kuşak Yolu'nun Hatunsuyu ve Hanımınçiftliği bölümündeyse proje çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuzey Kuşak Yolu projesinin Malatya Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarıyla hayata geçirildiğini belirterek, "Proje tamamlandığında yolumuzun geçtiği bütün mahalleler daha hızlı ve sağlıklı gelişecek. Sağlıklı bir planlamayla bu bölgelerimiz daha nezih ve güzel bir hale gelecek" ifadelerini kullandı.

- Belediyenin mezarlık bakım çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlıklardaki bakım çalışmalarına devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyece Şehir Mezarlığı'nın ara sokaklarına parke taşı döşeniyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında, ara sokaklar daha kullanışlı hale getirilerek vatandaşların mezarlık ziyaretlerinde kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Şehir Mezarlığı'nda sundukları hizmetlerin Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, "Yeni gasilhanesi, yeşillendirmesi ve bakım hizmetleriyle mezarlığımız, sadece bölgesinde değil, Türkiye'de örnek bir mezarlık. Her geçen gün hizmetleri artırmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" açıklamasında bulundu.

Çakır, yürüttükleri çalışmaların vatandaşlar tarafından takdir gördüğünü ve dua aldıklarını kaydederek, "Gösterdikleri teveccühle bizlere güç ve moral veren hemşehrilerimize hizmetin en iyisini sunmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA