Malatya'da Bakanlık Sevinci
64’üncü Hükümette yer alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci’nin memleketinde sevinç hakim. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya’nın uzun zamandır bakanlığa hasret kaldığını belirterek, “Malatya için hayırlı olsun” dedi.

Milletvekili Tüfenkci’nin Bakan olmasını sevinçle karşıladıklarını belirten Erkoç, “Malatya uzun zamandır Bakanlık görmemişti. Bu haber bütün Malatya’yı sevindirdi. Malatya’mızın artık bir Bakanı var. Malatya için hayırlı olsun. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bağlı olduğu bir bakanlık ayrıca. Bu da bizim için ayrı bir sevinç. İnşallah hayırlı hizmetler yapacağına inanıyorum. Malatya’ya faydalı olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.
Kurulan yeni Hükümetin de ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erkoç, “Yapılması gereken ve atılması gereken adımlar var. Reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu meclise düşen görevler var yeni bir anayasanın oluşması lazım. Hükümetimize düşen görevler var özellikle sanayicinin iş dünyasının ciddi sıkıntıları var. Bu sorunun çözülmesi noktasında biran önce adımların atılması gerekiyor. Sanayicinin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Türkiye’nin üretimden başka çaresinin olmadığını biliyoruz. Etrafımız ateş çemberine dönüştü. Bu olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin üretmekten başka şansının olmadığını biliyoruz. 2023 hedefine ulaşmak istiyorsak bu da üretmekten geçiyor. Üretim ile istihdamın da oluşması için psikolojik rahatlama oldu ve belirsizlik ortadan kalktı. Yeni hükümetimize de bu noktada ciddi icraatlar düşüyor” ifadelerini kullandı.
