Ahlat'ta Öğretmenler Günü Kutlaması

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Ahlat'ta Öğretmenler Günü Kutlaması
Sabah saatlerinde Atatürk büstüne çelenk bırakılması ile başlayan program daha sonra Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli eğitim Müdürü Mutluk Özden yaptı. Müdür Özden, "Böyle kutsal bir mesleği bir günlük programla anmak, onun önemini anlamamız açısından yeterli olmayacaktır. Ancak birlik-beraberliği sağlama, sorunlarımızı konuşma ve çözüm yollarını arama; en önemlisi de öğretmenlik gibi kutsal bir meslek hakkında toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesini sağlama ve kamuoyu oluşturma açısından önemlidir. Bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutlar, eğitim ordumuza yeni katılan öğretmen arkadaşlara başarılar diler, eğitime yıllarını veren ve emekliye ayrılmış öğretmenlerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk, huzur ve esenlikler diler, görevi başında şehit edilen ve ahrete intikal eden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet dilerim" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, "Bugün burada ilk defa 1981 yılında kutlanılmaya başlayan Öğretmenler Günü’nün 34. yıl dönümünü kutlamak için, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen seçildiği 24 Kasım 1928 tarihinin ve okuma yazma seferberliğinin 87. Yıl dönümünü kutlamak için bir araya geldik. Değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlamak için bir araya geldik. Hepiniz hoş geldiniz, öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ergezen Ortaokulu tarafından düzenlenen kutlama programı çerçevesinde şiirler okundu, gösteriler yapıldı. Daha sonra oynanan "Eşsiz Meslek Öğretmenlik" adlı skeç izleyenlerden bol bol alkış alırken, kutlama programı oratoryo ve solo şarkılarla devam etti.

Ardından göreve yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Daha sonra Ahlat Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu tarafından öğretmenlere gül takdim edilmesiyle program sona erdi.

Düzenlenen programa Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, bazı kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: İHA