Tunus'ta 'İmamların Görevden Alınması'

Tunus Din İşleri Bakanı Osman Battih, imamların görevden alınmasına ilişkin, bakanlıklarının, tekfir ve mutedil olmayan söylemlerle mücadele görevinin bulunduğunu söyledi.

Battih, Tunus'ta son zamanlarda imamların görevden alınmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Din İşleri Bakanlığı'nın görevi, tekfir ve mutedil olmayan söylemlerle mücadele etmektir. Bu noktada vatandaşların arasında ihtilaflara neden olan imamlar uyarılır, yanlışta ısrar edenler hakkında ise işlem yapılır" ifadelerini kullandı.

Görevden alınan her imamın idare mahkemesine başvurarak, kendisini savunma hakkına sahip olduğunu dile getiren Battih, "İlgili mahkemenin ona hak vermesi durumunda ise görevine geri döner. Ancak gösterilere karşı olmadığımızın altını çizerek, haksızlığa uğrayan herkesin gösteri ve ortalığı karıştırarak hakkını elde etmeye çalışmasının doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Haklar çağdaş ve medeni yollarla elde edilir" diye konuştu.

Tunus yönetimi, Susa kentinde haziran ayında yaşanan terör saldırısının ardından terörle mücadele kapsamında devletin kontrolünde olmayan 80 caminin kapatılmasına karar vermişti.

Tunus Din İşleri Bakanlığı aralarında eski Din İşleri Bakanı Nureddin el-Hademi'nin de bulunduğu birçok imamı da  görevinden almıştı.

Kaynak: AA