Setur'da İki Yeni Atama

İSTANBUL - Ahmet Sönmez ve Murat Tomruk, Setur çatısı altında görev yapmaya başladı. Sönmez, Duty Free'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Tomruk ise Setur Turizm'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Setur'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kariyerleri boyunca başarılı işlere imza atmış sektör profesyonelleri Ahmet Sönmez ve Murat Tomruk, Setur bünyesine dahil oldu.

Duty Free'den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Sönmez, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu. Lisans eğitiminin ardından Koç Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansı'nı tamamlayan Sönmez, 2001-2008 yıllarında Koç Holding'de Denetim Bölümü'nde çeşitli görevler üstlendi. 2010-2015 yıllarında Koçtaş Yapı Marketlerinde Mali İşler Direktörlüğü, sonrasında ise Genel Müdür Yardımcılığı yapan Sönmez, Setur'da Duty Free’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

Galatasaray Lisesi mezunu Murat Tomruk ise Bilgisayar Mühendisliği eğitimini University of Massachusetts'de aldıktan sonra University of Penssylvania'da aynı dalda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988 yılında satış temsilcisi olarak girdiği Koç Sistem'de Grup Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli görevler üstlenen Tomruk, bu süreçte 1994-1995 yıllarında Koç Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisans eğitimini bitirdi.

Kariyerine yine aynı şirkette Endüstri ve Ticari Sektör'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam eden Tomruk, 2002 yılı itibarıyla Koç Bilgi Grubu'nun Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlenerek 2005 yılına kadar Koç Bilgi Grubu'nda çalıştı. 2005-2015 tarihlerinde Koç Holding Stratejik Planlama Koordinatörlüğü görevini yürüten Tomruk, Setur'a Turizm'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Kaynak: AA