OSB Camii'nin Temeli Törenle Atıldı
Kilis, Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı tarafından yaptırılacak olan Cami’nin temeli törenle atıldı. OSB Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı tarafından yaptırılacak olan Kilis OSB Cami’nin temel atma töreninde konuşan Dernek Başkanı Necmettin Şekeroğlu ve Kilis OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar yaptırılacak olan cami hakkında bilgiler verdi .

Camilerin gönülleri imar etmek için yapıldığını söyleyen Vali Tapsız “Camiler sevgi yerleridir, bizim ibadet mekanımızdır. Camilerde kalplerimizi ve ruhlarımızı birleştirmeyi öğreniriz. Camilerimiz, bizim bu toprakların sahibi olduğumuzu gösteren birer mühürdür. Camiyi cemaatten, cemaati bayraktan, bayrağı da ezandan, ezanı gönüllerden ve gönül kulaklarımızdan ayırmayacağız. Camiler mektep olacak, sevginin okulu olacak, sadakatin, doğrunun, temizin, mutluluğun okulu olacak.’’ diyerek OSB Cami’nin Organize Sanayi bölgemize, ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek, Cami’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla butona basılarak temele harç konulmasıyla gerçekleştirildi.
Kilis Organize Sanayi Bölgesi içerisine yaptırılacak olan OSB Camii’nin 4 bin 350 metrekare alan içerisinde 2 bin 100 kişilik kapasiteli, çift minareli, Osmanlı modeli projesine uygun olarak yapılacağı belirtildi.
Kilis Organize Sanayine yaptırılacak olan Organize Sanayi Bölgesi Camii’nin temel atma törenine, Vali Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kilis Barosu Başkanı Av. Hayri Muammer Fazlıağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Müftüsü Mahmut Karatepe, daire müdürleri, STK Temsilcileri ve OSB esnafı katıldı.
