Odunpazarı'na Çevre Temalı Park

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ’BUKA Dönüşüm Atölyesi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine katıldı.

Odunpazarı'na Çevre Temalı Park
Çocuklara yönelik projelerden biri olan ’BUKA Dönüşüm Atölyesi’nde sona gelindi. Çocuklar, hazırlanan dönüşüm atölyesinde hem geri dönüşüm hakkında bilgi sahibi oldu hem de dönüştürebilir malzemelerden yapılan ürünlerle çocukların el becerilerinin gelişmesi sağlandı. Seramik Park’ta gerçekleştirilen sertifika törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, çocuklar ve veliler katıldı.

DÖNÜŞÜM MALZEMELERİNDEN YENİ ÜRÜNLER

BUKA Dönüşüm Atölyesi’nde çocuklar alanlarında uzman eğitmenler eşliğinde çalışmalar gerçekleştirdi. Çocuklar atık kâğıtlardan ve atık malzemelerden (pet şişe, karton, plastik, cam) yeni ürünler üretti. Pet şişe kapaklarından kukla, plastik kutulardan araba, meyve suyu kutularından kuş yemliği, gazete, dergi ve benzeri atık kâğıtlardan elbise ve kâğıt hamurundan takı yapımı gibi daha birçok etkinlik atölyede çocuklar tarafından gerçekleştirildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, ’BUKA Dönüşüm Atölyesi’nin sertifika töreninde çocukları yalnız bırakmadı. Başkan Kurt sertifika töreninde yaptığı konuşmasında, Odunpazarı Belediyesi olarak Eskişehir’i hem temiz tutmaya hem de bu atıkları ayrı ayrı depolayarak yararlı bir hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.

"Ambalaj atıklarını ayrı bir firmaya veriyoruz, o firma da kâğıdı kâğıda, plastiği farklı bir malzemeye çevirerek geri dönüşüm işlemini gerçekleştiriyor" diyen Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Çocuklar bu geri dönüşüm eğitimlerini alması lazım ki ileride büyüdüklerinde daha temiz bir çevreye sahip olsunlar. Odunpazarı Belediyesi Çevre Müdürlüğü ve BUKA okullarda öğrencileri bilinçlendirmek adına çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu bilinçlendirme sayesinde aileleri ve çevrede yaşayanları bilinçlendiriyoruz ve bu bilinçlendirme çalışmaları sırasında sizlerden de destek bekliyoruz. Sizler bize destek olun ki daha temiz bir Odunpazarı yaratalım. Burada gerçekleştirdiğimiz çalışmayla birlikte işe yaramaz dediğimiz malzemelerin ne kadar güzel bir hale geldiğini görüyoruz. Bu işe yaramaz dediğimiz malzemeleri işe yarar bir hale getirelim.”

Başkan Kurt, konuşmasında hayata geçirmeyi planladıkları bir proje hakkında müjdeyi verdi. Seramik Park’ı çevre temalı bir park haline getireceklerini ifade eden Başkan Kurt, “Seramik Park’ı Türkiye’de belki de ilk olacak bir uygulamayla Çevre teması ağırlıklı bir park haline getireceğiz. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzü de Seramik Park içerisinde bulunan binaya taşıyarak, buranın daha aktif bir biçimde kullanılmasını sağlayacağız. Çocuklarımızın burada bol bol etkinlikler gerçekleştireceğini umuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Kurt, Geri Dönüşüm sisteminin maskotu olan BUKA’yla birlikte eğitmenlere plaket, eğitime katılan öğrencilere sertifika ve satranç takımı hediye etti. Program sonunda Başkan Kurt, çocuklar ve sertifika törenine katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA