Bilecik’te 'Paralel Yapı' operasyonu

Bilecik’te ‘Paralel Yapı Operasyonu’ kapsamında bir okul, bir yurt ve bir pansiyona sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Bilecik’te 'Paralel Yapı' operasyonu
Bilecik'te ‘Paralel Yapı Operasyonu' kapsamında 1 okul, 1 yurt ve 1 pansiyona sabah saatlerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar kapsamında bazı bilgisayar imajları alınarak, bazı gelir gider defterleri incelendi. Ankara merkezli yapıldığı belirtilen operasyona, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Fem Dershanesi, Özel Bilecik Sevgi Çiçeği İlköğretim ve Özel Enesbey Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurduna yapılan operasyonlar kapsamında bilgi veren Işık A.Ş Bilecik avukatı Metin Yücel, dün Bozüyük'te eş zamanlı operasyon yapıldığını belirterek, “Suç ceza hakimlerinin vermiş olduğu arama kararı sebebiyle ekipler arama yaptılar. Bizim hiçbir sıkıntımız yok. Arama kararı tutanakları bende zaten. Herhangi bir problem yok. Ama bazı basın mensuplarından bazı haberler işittik. Biz ona üzüldük. Yani bilgi edinmeden bir sürü yorumlar yapılmış. Okullara baskın yapıldı. Kapılar kırıldı. Kesinlikle böyle bir şey yok. Emniyet mensuplarımızda burada. Onlardan da bilgi alabilirsiniz. Şuan da Enesbey Yurdunda ki aramadan geliyorum ben. Gayet kibar ve nazik bir şekilde mahkemenin verdiği bir karar. Bu yanlış mı doğru mu sonradan tartışılır. Ekipler aramayı gerçekleştirdiler. Bilgisayar imajlarını alıyorlar” dedi.

“ALLAH AŞKINA TERÖR ÖRGÜTÜYLE OKUL BİR ARAYA GELİR Mİ?”

Şimdi üzüldükleri nokta şu açılan soruşturmalarda basın mensuplarının terör örgütüne destek sağlama gibi imalarda bulunması olduğunu söyleyen Yücel, “Allah aşkına terör örgütüyle okul bir araya gelir mi? Siz hiç duydunuz mu dünyada bir terör örgütü okul açmış. Olabilir mi böyle bir şey? Terör örgütleri okul basar. Terör örgütü okul açmaz. Böyle değerlendirmelere biz çok üzülüyoruz. Bunlar çok yanlış şeyler. Şu yargı üzerinde zaten dosyada kısıtlama kararı var. Avukatlara bilgi verilmezken basın mensuplarının söyledikleri tamamen uydurma şeyler. Kimseye bilgi verilmesi mümkün değil. Dediğim gibi dün yapılan üç aramada da hukuka aykırı kesinlikle bir delil yok. Sadece bilgisayar imajlarına gidildi. Bir kaç tane belgeye defterlere işte bunlar normal sisteme uygun mu değil mi kontrol amacıyla onlar alındı. Herhangi bir gözaltı yok. 3 noktaya da aynı anda operasyon yapılıyor. Birinde yapılırken diğerinde kaçak kuçak şeyler olmasın diye. Aynı anda gidilir bu kurumlara. Aynı saatte başlar. Yani şimdi Bozüyük Cumhuriyet Baş Savcılığı bir talepte bulunmuş. Ankara'da yürüyen bir soruşturma var dediler. Bir kuruma terör örgütü denebilmesi için bunun mahkemece tanınması lazım. Yani bir karar çıkması lazım. Şu terör örgütü olarak tanınmıştır. Yargıtay'da bunu onaylayacak. Hatta Türkiye'nin mahkemeleri onaylaması bile yetmiyor Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi diyecek ki Bu bir terör örgütüdür. Ancak o zaman terör örgütü denebilir. Şimdi kalkıp ta şu kesim terör örgütü denilince terör örgütü olunmaz. Bu ifadeler yanlış zaten. İddia edilen denebilir. Gerekçe olarak deniyor ki terör örgütü Fettullahçı Terör Örgütü( FTÖ) 'ne istinaden edilen terör örgütüne buralardan maddi yardım yapılması iddiasıyla defterlerine kayıtlarına inceleme yapılsın. Tek gerekçe bu” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan Özel Bilecik Sevgi Çiçeği İlköğretim yapılan operasyonlar kapsamında öğrenci velileri kapının önünde beklediler.Bilecik’te 'Paralel Yapı' operasyonuParalel Yapıya Dev OperasyonBilecik’te 'Paralel Yapı' operasyonuParalel Yapı Operasyonunda 4 Tutuklama!Bilecik’te 'Paralel Yapı' operasyonuBozüyük'te Paralel Yapı Operasyonu
Kaynak: İHA